Bobora, despre ”turismul de perpetuare a speciei”

Trasee turistice care să cuprindă mai multe județe, atractive pentru eventualii turiști străini. Acesta este motivul pentru care conducerea Consiliului Județean Hunedoara se întâlnește cu șefii județelor limitrofe. Vineri, Mircea Bobora, președintele Consiliului Județean Hunedoara, s-a întâlnit cu omologul său din Alba.

”Avem o întâlnire cu conducerea CJ Alba, pentru fixarea traseelor turistice, pentru grupurile de turism care vor veni în România. Ne dorim să le pregătim și o variantă cu posibile obiective pe care le pot vizita. Am mai avut o întâlnire cu cei din Gorj, urmează Carașul și Timiș”, declara, vineri dimineață, Mircea Bobora,

Președintele CJ Hunedoara mai spune că s-a înregistrat o creștere a numărului de turiști în județ, însă este nevoie de realizarea infrastructurii în primul rând.

”Alba a avut privilegiul să acceseze niște fonduri europene pentru ceea ce înseamnă renovarea cetății. Turismul are ca punct de plecare infrastructura. Comparați infrastructura. Noi am acționat constant pentru infrastructură. Le vom oferi turiștilor posibilitatea de a vizita cetatea din Alba și posibilitatea de a depista cu ei alte variante posibile. Una dintre ele, la care ne-am gândit, a fost zona Zlatna-Abrud, unde există galerii romane puse în evidență. Sunt lucruri care se pot lega coerent între activitățile economico-sociale care s-au desfășurat în cele două județe și care au fost, pe undeva, similare”, precizează Mircea Bobora.

Șeful CJ explică și că, în momentul de față, județul Hunedoara nu are suficiente locuri de cazare.

”La o infuzie mare de turiști, n-o să avem unde să îi cazăm în județul Hunedoara. Nu vorbim de turismul de cazat și dormit sau turismul de perpetuare a speciei, ăla de se face pe la cabane. Nu. Vorbim de turismul modern, adevărat”, a mai adăugat Mircea Bobora.

Anamaria NEDELCOFF

 

Anamaria Nedelcoff

anamaria.nedelcoff@gmail.com

nedelcoff has 423 posts and counting.See all posts by nedelcoff

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.