Bodog: MS va accesa fonduri structurale pentru elaborarea unui program de depistare precoce a diabetului la copii şi la femei însărcinate

Ministerul Sănătăţii va accesa fonduri structurale pentru elaborarea unui program de depistare precoce a diabetului la persoanele cu risc crescut, în special femei gravide şi copii, a declarat, marţi, ministrul Florin Bodog.

“Sprijinim eficientizarea Programului Naţional de Diabet gestionat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Suplimentar, pregătim două noi programe dezvoltate din fonduri internaţionale. Ministerul Sănătăţii va accesa fonduri structurale pentru elaborarea unui program de depistare precoce a diabetului la persoanele cu risc crescut, în special femei gravide şi copii. De asemenea, din fonduri norvegiene vom înfiinţa mai multe registre pentru bolile cronice, inclusiv diabet”, a declarat ministrul Sănătăţii, la o dezbatere organizată de Federaţia Asociaţiilor Diabeticilor din România, de Ziua Mondială a Diabetului.

El a mai spus că pentru creşterea accesului pacienţilor la medicamente Ministerul Sănătăţii a modificat protocoalele medicale şi a introdus mai multe molecule inovative pentru tratamentul persoanelor cu diabet zaharat.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *