Böjte Csaba, confirmat cu coronavirus

Bojte Csaba, cunoscut ca fiind părintele copiilor sărmani, a fost confirmat cu coronavirus. Călugărul franciscan este fondatorul Fundației Sfântul Francisc din Deva. Preotul franciscan Böjte Csaba este cunoscut drept salvatorul copiilor din Transilvania. Tinereţea să nu a fost tocmai fericită, tatăl sau fiind condamnat la 7 ani de închisoare, de regimul Ceauşescu, pentru publicarea unei poezii. La o luna după eliberare, a murit din cauza rănilor suferite că urmare a torturii. Acesta a fost momentul în care Böjte Csaba a decis că vrea să devină preot şi să ajute oamenii, în special copiii.

Fondatorul fundaţiei „Sfântul Francisc” din Deva se ocupă, de mai bine de 20 de ani, de soarta copiilor necăjiţi din Transilvania.

„Am făcut testul coronavirusului și din păcate rezultatul a fost pozitiv! Acest test pozitiv arată că există conflict, război, nu numai în lumea exterioară, ci și în interiorul meu! Tușesc mult, mă simt obosit și nu pot merge printre oameni, nu pot ține Liturghie, probabil că nici măcar nu pot vorbi o oră fără să tușesc… În toamna anului 2016, am susținut o serie de prelegeri despre pacea binecuvântată. (…) Dacă Dumnezeu ne ajută, vom începe să trăim din nou împreună în rugăciune! Până atunci, să ne rugăm – cât putem, individual – pentru pace în trupurile noastre, în familiile noastre, la locurile noastre de muncă, printre popoarele noastre, națiunile noastre, în această lume frumoasă! Să ne rugăm ca noi, oamenii, să putem trăi în pace cu Creatorul nostru, unii cu alții și cu plantele, animalele, toate creaturile care trăiesc pe acest pământ! Ne pregătim pentru sărbătoarea păcii de Crăciun, creăm pacea în noi și în lumea noastră!”, este mesajul transmis în limba maghiară pe pagina de socializare a lui Böjte Csaba, călugărul franciscan.

Pentru acţiunile sale umanitare, Böjte Csaba a fost recompensat cu numeroase distincţii. În luna iunie, Parlamentul European l-a declarat pe preotul franciscan drept „Cetăţeanul European al anului 2011” (Cîvî Europaeo Praemium).

 

Colaborator

Sursa foto: Facebook.com / Saint Francis Foundation of Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *