Braconieri opriţi cu focuri de armă de jandarmi, lângă fondul de vânătoare al omului de afaceri Ion Ţiriac

Un echipaj de jandarmi din Timisoara a depistat două persoane care braconau pe un fond de vânătoare din judeţul Caraş- Severin, lângă domeniul deţinut de omul de afaceri Ion Tiriac şi unde acesta a organizat, anul trecut, o partidă de vânătoare.

Braconierii au fost opriţi cu focuri de armă.

Potrivit unui comunicat de presă, de vineri, al Grupării de Jandarmi Mobile ”Glad Voievod” din Timişoara, jandarmii au depistat în noaptea de joi spre vineri, două persoane care braconau pe un fond de vânătoare din judeţul Caraş- Severin.

”Acţiunea, care a fost organizată în scopul prevenirii şi combaterii braconajului cinegetic, a avut loc pe fondul de vânătoare Ersig. Persoanele au fost observate la câteva minute după miezul nopţii iar, la vederea echipajului de jandarmi, au încercat să fugă. După ce jandarmii au făcut somaţiile legale, executând un foc de armă în plan vertical, persoanele s-au oprit”, se arată în comunicat.

La locul intervenţiei, au fost găsite două plase cu carne de vânat, tranşată, dar şi două arme de vânătoare, cartuşe şi un autovehicul de teren.

Jandarmii au stabilit identitatea persoanelor depistate şi au întocmit actele de sesizare pe care le-au predat, împreună cu obiectele găsite, lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Caraş Severin, pentru continuarea cercetărilor.

Omul de afaceri Ion Ţiriac deţine un domeniu de vânătoare în comuna Ersig, satul Vişag, din judeţul Caraş – Severin, unde anul trecut a organizat o primă partidă de vânătoare, la care au participat importanţi oameni de afaceri din lume. Ţiriac deţine la Ersig 700 de hectare de teren, cumpărat în urmă cu trei ani de la prinţul Paul de România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *