Braconieri surprinși în trafic. Unul dintre pasageri a dat bir cu fugiții când a văzut echipajul de poliție

Infracţiune de braconaj cinegetic, constatată de către poliţiştii Stațiunii Geoagiu, în urma unei acţiuni ce a avut loc pe un drum judeţean din apropiere de Geoagiu

La data de 06 noiembrie 2022, în jurul orei 00:05, polițiștii din cadrul Poliţiei Stațiunii Geoagiu au  oprit din trafic, pe DJ 107 A, autoturismul condus de un tânăr de 28 de ani, din Geoagiu, care se deplasa din direcția Homorod – Geoagiu.

În autoturismul condus de tânăr se mai aflau alţi trei bărbaţi (pasageri), precum şi un tânăr de 29 de ani, din judeţul Alba, care,  în momentul opririi mașinii a fugit la vederea echipajului de poliţie şi s-a ascuns în zona împădurită din apropierea drumului, fiind ulterior identificat de către poliţişti.

În urma verificării autovehiculului, poliţiştii au găsit două arme letale (de vânătoare), despre unul dintre pasageri, un bărbat de 46 de ani, din Orăştie, a declarat că îi aparțin. Cele două arme nu erau asigurate și introduse în huse sau toc și nu aveau dispozitive de blocare pe garda trăgaciului.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul Poliției, iar din verificări s-a stabilit că cele două arme sunt deținute legal de către bărbatul de 46 de ani, care, însă, nu a putut prezenta vreo autorizație de vânătoare emisă de către gestionarul fondului cinegetic.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de braconaj, iar armele și muniția aferentă au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, bărbatul de 46 de ani a fost sancționat contravențional pentru transportul armelor fără ca acestea să fie asigurate, iar ca măsură complementară s-a propus anularea dreptului de deținere, port și folosire a armelor.

 

IPJ Hunedoara

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *