BREAKING NEWS: Explozie la mina Uricani, cu 4 victime. Unul dintre mineri a fost găsit mort

Accident cu patru victime la mina Uricani, luni dimineața, în urma unei explozii produsă la locul în care se desfășurau mai multe lucrări de închidere. Doi mineri au fost transportați la spitalul din Petroșani, prezentând arsuri pe față, pe mâini și pe picioare.

Un al patrulea miner surprins de explozie este căutat de către salvatorii minieri.

Update 9:40 – Bogdan Dănăiață, purtător de cuvânt ISU Hunedoara:

”E vorba despre trei victime din rândul minerilor care își desfășurau activitatea în subteran și au fost evacuate. Una dintre ele a fost transportată la UPU Lupeni și două la UPU Petroșani. În acest moment se desfășoară activități de căutare a salvatorilor minieri a celei de-a patra victime. Nu avem informații că este în viață sau că este mort, pentru că nu a fost găsit încă.

Toate cele trei victime prezintă arsuri. Cea de la Lupeni prezintă arsuri pe o suprafață de 30% din corp, brațe și picioare. Cel mai probabil va fi transportat la spitalul de la Timișoara.

Cele două victime de la Petroșani prezintă arsuri și pe căile aeriene, situația lor fiind mai gravă, urmând a fi transportate. Acum se analizează ce unitate spitalicească din țară are cele mai bune condiții, dar cel mai probabil la București.

Avem în momentul de față două elicoptere la Petroșani, unul de la Craiova și unul de la Arad. Mai vine un elicopter de la București, care are capacitatea să transporte mai multe victime.

Din cauza condițiilor foarte dificile de intervenți, doi salvatori s-au intoxicat cu monoxid de carbon. Starea lor este stabilă și conștientă.

Au intervenit trei echipaje SMURD, două autospeciale SAJ, o autospecială de transport victime multiple, o autospecială de lucru cu apă și spumă”.

De asemenea, surse din cadrul minei Uricani susțin că șansele ca minerul dispărut să fie găsit în viață sunt minime.

Update 10:10 – Minerul dat dispărut a fost găsit mort.

Update 10:40 – Cei trei mineri vor fi transportați cu elicopterul de capacitate mărită la București. Cei doi care prezintă arsuri pe căile aeriene vor fi internați la Spitalul de Arși, iar cel de-al treilea la Bagdasar Arseni.

…știre în curs de actualizare

 

Anamaria Nedelcoff

anamaria.nedelcoff@gmail.com

nedelcoff has 421 posts and counting.See all posts by nedelcoff

Un comentariu la „BREAKING NEWS: Explozie la mina Uricani, cu 4 victime. Unul dintre mineri a fost găsit mort

  • 30 octombrie 2017 la 10:01
    Permalink

    din pacate mina face iar victime.raman copii orfani,vaduve.acum 9 ani miam pierdut sotul.lucra tot la mina uricani.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *