BREAKING NEWS: Fabrică ilegală de țigări într-un subsol din Hunedoara

Conform datelor furnizate de anchetatori, o fabrică clandestină de țigări a fost descoperită în subsolul unei hale din Hunedoara. Clădirea, în care polițiștii au găsit peste șase tone de tutun, era păzită mai ceva ca o unitate militară.

Acțiunea a fost coordonată de polițiști de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii DIICOT Constanța și a urmărit desființarea unui grup infracțional organizat, specializat în fabricarea de țigarete contrafăcute.

Anchetatorii au făcut în această săptămână opt percheziții domiciliare, în județele Hunedoara și Suceava, fiind descoperită o fabrică de țigarete contrafăcute.

Linia de producție a fost identificată în incinta unui depozit amenajat subteran, amplasat sub o hală, la domiciliul unuia dintre bănuiți.

Au fost descoperite și ridicate 120.000 de țigarete contrafăcute, 700 de kilograme de tutun mărunțit, 200.000 de ambalaje inscripționate, necesare în procesul de producție și un autovehicul de transport.

Din cercetări a reieșit că imobilul în care se afla fabrica era conectat, în mod clandestin, la rețeaua de energie electrică.

Fabrica era păzită ca un obiectiv militar, fiind înconjurată de 35 de camere de supraveghere, care proiectau imagini pe trei monitoare.

De asemenea, în interior, a fost descoperită o instalație de bruiaj pentru orice semnal electronic sau a unor eventuale drone de supraveghere.

La finalizarea perchezițiilor, au fost puse în aplicare 4 mandate de aducere, fiind identificate și duse la sediu, pentru audieri, 3 persoane.

Vineri, anchetatorii vor cere instanței arestarea preventivă a patru persoane cu vârste cuprinse între 36 și 44 de ani, dintre care una în lipsă. Acuzațiile sunt constituirea unui grup infracțional organizat, producerea de produse accizabile, care intră sub incidența regimului de antrepozitare, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, deținerea produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, folosirea unei firme, embleme sau a unui ambalaj de natură să producă confuzie cu cele folosite legitim de alt comerciant și producerea în orice mod, importul, exportul, depozitarea, oferirea spre vânzare ori vânzarea unor mărfuri sau servicii purtând mențiuni false privind brevetele de invenții, brevetele pentru soiuri de plante, mărcile, indicațiile geografice, desenele ori modelele industriale, topografiile de produse semiconductoare, alte tipuri de proprietate intelectuală.

Potrivit Poliției, persoanele cercetate fac parte din grupări infracționale implicate în contrabanda cu țigarete.

SURSĂ: digi24.ro, DIICOT

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.