BREAKING NEWS: PNL, cu Cîțu ne-mpăcat, la ceas de seară cu președintele Iohannis

Surse politice care „au răsuflat” în mass-media spun că, în această seară, președintele Klaus Iohannis îi va primi „la o șuetă părintească” pe liderii PNL. Cum întâlnirea va avea loc după finalizarea discuțiilor de peste zi între PSD, PNL și UDMR, este de așteptat ca scopul acesteia să fie o binecuvântare politică din partea șefului statului pentru formula de guvernare cu care noul USL va ieși în public mâine-poimâine… sau când vor ei.

Lucrurile nu sunt simple, în condițiile în care mai multe surse spun că grija cea mai mare din negocierile PSD-PNL pentru noul guvern nu vine dinspre necazurile românilor și spaima acestora că îi vor doborî boala și prețurile. Nicidecum. Problema liderilor PSD și PNL este cum să fie toți șefi și în fruntea bucatelor, respectiv, în cea mai probabilă variantă a rotației pe funcția de prim-ministru, cine să fie primul șef al guvernului, un penelist sau un pesedist. Și, colac peste pupăză, se pare că Florin Cîțu a luat lupta politică pe persoană fizică și face presiuni să fie tot el nominalizarea de partid pentru prim-ministru, în ciuda poziției clare a PSD de a nu-l mai accepta în fruntea guvernului.

Așadar, la ceas de seară, cu notițele de la discuțiile de peste zi, liderii PNL merg la binecuvântarea Cotroceniului.

Pentru noi, singura binecuvântare rămâne cea de la Dumnezeu, pentru că binecuvântările politice nu ne-au adus decât o viață amară, la periferia Europei civilizate, acolo unde insistăm să rămânem încă multă vreme.

 

Surse: stiripesurse.ro, antena 3

Foto: Epoch Times România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.