BREAKING NEWS. Proiect de lege depus de parlamentarii PNL în sprijinul energeticienilor

Având în vedere importanța deosebită pentru mediul social și economic hunedorean, dorim să vă facem cunoscut faptul că PNL, prin senator Carmen Hărău și deputat Lucian Heiuș, a depus o inițiativă legislativă ce privește completarea alin.(1) al art.30 și pentru modificarea art.56 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Inițiativa vine în întâmpinarea unor doleanțe exprimate de lucrătorii în domeniul producției de energie electrică și termică, reprezentați și sustinuți de Sindicatul Liber Independent Electrocentrale Deva Mintia – președinte Mircea Crișovan, care au solicitat mai multe întâlniri cu inițiatorii acestui proiect de lege.

În sinteză, conform proiectului de lege, angajații din sectorul producției de energie electrică și termică din România vor putea beneficia, potrivit modificărilor propuse la art. 56 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, de reducerea vârstei de pensionare cu 13 ani și un stagiu de cotizare redus de 25 de ani pentru persoanele care au realizat cel puțin 30 de ani în locurile de muncă din sector.

Parlamentarii hunedoreni invocă în argumentație condițiile de muncă în sectorul producției de energie electrică și termică din România care fost și continuă să fie deosebit de periculoase pentru starea de sănătate a salariaților ceea ce face ca speranța de viață în rândul angajaților din sectorul producției de energie electrică și termică să fie una dintre cele mai mici din România. Astfel se justifică pe deplin ca energeticienii să beneficieze de încadrare în condiții deosebite de muncă.

Având în vedere faptul că numărul de persoane care ar putea beneficia de prevederile acestei legi nu este unul care să genereze un impact bugetar nesustenabil, considerăm că în construcția legilor bugetare pentru anul 2021 se vor găsi resursele financiare pentru acoperirea eventualelor cheltuieli suplimentare.

Atașăm prezentului comunicat forma propusă a proiectului de lege. Propunere Legislativa

Biroul de presă al Cabinetului Parlamentar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *