“Brișca” lui Nistor

În PSD, un partid autocrat de când se știe, după modelul “bunelului” PCR și a „tătucului FSN”, militanții mai mari sau mai mici au început să miște-n front.

La Hunedoara, cele câteva transferuri de la PSD în tabăra lui Victor Ponta, între care Emil Râșteiu, primarul Simeriei, și deputatul Sorin Marica, anunță o fisură cu potențial de a se transforma în crater , într-un sistem caracterizat, până mai ieri, printr-o unitate de monolit, Nistor Laurențiu pare să-și fi epuizat mijloacele de șmecher politic imbatabil în structura politică roșie a județului Hunedoara. De zeci de ani joacă fără scrupule și se menține la cârma PSD, având grijă ca fiecare membru cu potențial de disident să primească ce-i lipsește, sau ce râvnește: unii primesc bani, alții funcții, cei mai utili și/sau periculoși și una și alta, celor naivi le face promisiuni de mai bine, de măsuri pentru ca țara și, mai ales, județul  să ajungă pe „culmi de progres și civilizație”. Le dă și celor mulți, după caz și trebuință : speranțe mincinoase, pumni în gură și scatoalce după cap, de nu-și mai revin bieții din bubuială decât dacă pupă smeriți preșul pe care calcă  boss-ul. Iar pe cei pe care nici nu-i poate cumpăra și nici nu-i poate obliga, îi „execută” fără să stea pe gânduri! ”Cine mișcă mișcă-n brișcă!”

De data asta, pare că lui Nistor i se cam termină “muniția”. Stilul său obișnult de a se văicări și de a se auto-victimiza, lamentându-se cum deputatul Sorin Marica i-a înșelat lui încrederea,( acesta fiind proaspăt demisionar din PSD și înscris în Pro-România)  nu-i mai impresionează pe pesediști. Nistor strecoară, în context, și informația că Sorin Marica ar fi fost și membru al altui partid,(„traseist”, adică!) înainte de a-i face onoarea să-i acorde încrederea … Bineînțeles că, în stilul securistoid cunoscut, Nistor uită să spună că Sorin Marica a renunțat în 2014 la postul de primar și a câștigat, sub sigla PSD, colegiul 4 din județul Hunedoara, după plecarea din Parlament a lui Dan Radu Rușanu.  Uită deci să spună că el, Nistor, a capitalizat ca președinte succesul lui Marica, oarecum neașteptat într-un fief PNL, cosolidându-și  poziția politică la București. Ar fi de râs cum manipulează din nou el și toată structura lui de mercenari, dacă nu te-ar prinde jalea la gândul că acest politruc cu studii superiore bifate după 50 de ani, agramat  și agresiv, și-a făcut toana pe pielea hunedorenilor, încă din 1990.

Deciziile politice ale lui Laurențiu Nistor s-au învârtit, în ultimii ani, în jurul susținerii toanelor și intereselor personale ale Nataliei Intotero ( zisă Natty)  ex-secretar de stat, ex-deputat, acum ministră în cel mai slab  guvern din istoria României, căruia,  ce-i drept, îi  face cinste adăugăndu-i  mediocritatea sa briliantă. Doamna merită, însă, o analiză biografică separată, mai ales că figurează pe locul 11 pe lista PSD pentru  alegerile euro-parlamentare, pregătindu-se să ne “fericească” cu activitatea ei europeană! Căci cu activitatea românească ne-a umplut de „fericire”, dacă nu pe noi, cel puțin pe unii colegi din PSD, încă de pe începutul acestui mileniu, când dansa pe mese la chefurile tineretului social-democrat. Subordonarea deciziilor lui Nistor față de dorințele lui Natty pare să fie , de altfel, unul dintre motivele declinului autorității politice a șefului roșu din Hunedoara. Ce să faci? Slăbiciunile se plătesc și fiecare sac își găsește petecul!

Oricum, chiar dacă zicerea cum că în PSD „Cine mișcă mișcă-n brișcă” este, încă, valabilă, „brișca” lui Nistor s-a cam tocit…

Monica Pană

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.