Bugetare participativă 2020: 13 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva!

Mai sunt 4 zile în care devenii pot depune proiecte în cadrul campaniei de bugetare participativă pentru care municipalitatea a alocat 500.000 de la bugetul local.

Până vineri, 6 martie 2020, cetățenii au înscris în competiție 13 propuneri de proiecte pentru îmbunătățirea calității vieții în orașul nostru, care pot fi consultate pe www.primariadeva.ro, accesând linkul https://deva.decide.direct/. Ideile propuse se încadrează în domeniile: amenajare de spații verzi și locuri de joacă; infrastructură stradală; mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației, amenajare spații publice și smart city.

Orice persoană care are 18 ani și locuiește sau învață în municipiul Deva poate depune proiecte în programul de bugetare participativă, pe www.primariadeva.ro (link: https://deva.decide.direct/, până marți, 10 martie 2020.

Toate proiectele depuse vor fi analizate și validate de municipalitate şi vor fi supuse votului cetăţenilor. Cele mai votate proiecte vor fi implementate de Primăria Municipiului Deva.

Programul de bugetare participativă 2020 se desfăşoară după următorul calendar:

-10 februarie – 10 martie 2020: etapa de depunere a proiectelor. Persoanele care nu au competenţele sau echipamentele necesare pentru depunerea proiectelor vor primi suport din partea municipalităţii.

-11 martie – 30 aprilie 2020: etapa de analiză şi validare a proiectelor de către o comisie formată din reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Deva.

-1 mai – 1 iunie 2020: etapa de votare a proiectelor. Proiectele validate vor fi supuse votului cetăţenilor, pe site-ul Primăriei Municipiului Deva. Fiecare persoană va avea posibilitatea să voteze o singură dată, un singur proiect.

-2 – 5 iunie 2020: validarea şi comunicarea rezultatelor votului. Proiectele selectate în urma votului online vor fi implementate de Primăria Deva.

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *