BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Mai sunt 8 zile în care devenii pot depune proiecte!

Mai sunt 8 zile în care devenii pot trimite proiecte în cadrul programului ”Bugetare participativă 2020”, lansat de Primăria Municipiului Deva pe 10 februarie 2020.

Primele 7 propuneri depuse, până acum, de cetățeni se încadrează în domeniile infrastructură stradală (alei, trotuare, scuaruri, zone pietonale – amenajare/reamenajare), amenajare/reamenajare spaţii verzi şi locuri de joacă, mobilitate, accesibilitate şi siguranţa circulaţiei, amenajare spaţii publice (mobilier urban, iluminat public etc.) și smart City și pot fi consultate pe www.primariadeva.ro, accesând linkul https://deva.decide.direct/.

Până marți, 10 martie 2020, orice persoană care a împlinit 18 ani și are domiciliul sau reședința în Deva poate trimite pe portalul de bugetare participativă de pe  www.primariadeva.ro idei care contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii în oraşul nostru.

Toate propunerile de proiecte trimise până în data de 10 martie 2020 vor intra în etapa de analiză și validare, în perioada 11 marie – 30 aprilie 2020. Propunerile validate vor fi supuse votului cetăţenilor, pe site-ul Primăriei Municipiului Deva, în intervalul 1 mai – 1 iunie 2020. Fiecare persoană va avea posibilitatea să voteze o singură dată, un singur proiect. Validarea și comunicarea rezultatelor votului vor avea loc în perioada 2-5 iunie 2020. Proiectele selectate în urma votului online vor fi implementate de Primăria Deva.

Suma alocată de la bugetul local pentru proiectele selectate prin programul ”Bugetare participativă 2020” este de 500.000 de lei şi va fi distribuită pentru 10 proiecte, cu o valoare de maximum 50.000 de lei/proiect, potrivit Hotărârii Consiliului Local nr. 6/2020, care poate fi consultată pe site-ul Primăriei Municipiului Deva.

Regulamentul procesului de bugetare participativă, calendarul de desfășurare, domeniile în care se vor încadra proiectele, precum și criteriile pe care trebuie să le îndeplinească acestea pentru a fi eligibile pot fi consultate pe www.primariadeva.ro, accesând link-ul: https://deva.decide.direct/.

Anul trecut, în programul de bugetare participativă derulat de Primăria Deva au fost înscrise 25 de proiecte, dintre care 17 au intrat în etapa de vot online la care au participat 689 de cetățeni. Cel mai votat proiect a fost ”Treceri inteligente pentru pietoni pe Bulevardul 22 Decembrie” (116 voturi), implementat de municipalitate în 2019.

 

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *