Bugetele locale de avarie. Primăriile nu își pot plăti cotizațiile

Modificările aduse Codului Fiscal produc efecte pe mai multe paliere. Veniturile la bugetele locale s-au redus, ca urmare a modificării impozitului pe venit de la 16, la 10 procente, iar primăriile sunt în imposibilitatea de a-și achita cotizațiile către asociațiile din care fac parte. În această situație se află Primăria orașului Petrila.

Consiliul Local Petrila a aprobat alocarea sumei de 30.830 de lei pentru plata cotizației la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Serviciul județean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân”. Este doar jumătate din suma totală ce ar trebui plătită. Diferența de 30.830 de lei va fi plătită la rectificarea bugetară.

“Analizând sumele alocate în bugetul local (…) se constată că acestea sunt insuficiente pentru plata în totalitate a contribuției, și pe cale de consecință, propun alocarea sumei de 30.830 lei din bugetul local (…), Asociației de Dezvoltare Intercomunitară “Serviciul județean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân”, urmând ca diferența de 30.830 lei până la suma totală de datorat (61.660 lei) să fie alocată la următoarea rectificare bugetară”, arată Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

Contribuția orașului Petrila la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Serviciul județean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân” este de 2,5 lei/persoană/an.

Nici contribuția la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Apă Valea Jiului” nu va fi plătită integral. În acest caz, autoritățile locale au alocat doar 10.000 de lei din cei peste 24.000 de lei.

“Analizând sumele alocate în bugetul local (…) se constată că acestea sunt insuficiente pentru plata în totalitate a contribuției, și pe cale de consecință, propun alocarea sumei de 10.000 lei din bugetul local (…), Asociației de Dezvoltare Intercomunitară “Apă Valea Jiului”, urmând ca diferența de 14.644 lei până la suma totală de datorat să fie alocată după următoarea rectificare bugetară”, arată Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

Contribuția pe care ar trebui să o plătească orașul Petrila către ADI Apă Valea Jiului este de 24.664 lei, respectiv 1 lei/locuitor/an.

Tot Consiliul Local Petrila a stabilit alocarea sumei de 125.000 de lei, din totalul de 246.640 lei. Potrivit reprezentanților Primăriei Petrila, diferența de 121.640 lei urmează a fi plătită către Salvital la rectificarea bugetară. Singura asociație căreia îi va fi plătită cotizația integrală este ADI Deșeuri. Suma totală de achitat este în valoare de 24.664 lei.

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *