Bugetul Ministerului Dezvoltării este mai mare ca și anul trecut

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, afirmă că bugetul ministerului este de 7,15 miliarde de lei, faţă de 5 miliarde de lei la începutul anului 2020, şi susţine că acestea este unul „care ne permite să dezvoltăm”.

„Acest buget este unul care ne permite să dezvoltăm. Preconizăm că vom finaliza, în anul 2021, 237 de obiective construite prin Compania Naţională de Investiţii, şi 1.152 de locuinţe noi pentru tineri, prin ANL, de exemplu”, a declarat Cseke Attila.

Cseke Attila a afirmat, la dezbaterea legii bugetului, că ministerul va demara, pe lângă proiectele aflate în derulare, şi programe noi de dezvoltare.

Astfel, va fi extinsă reţeaua de creşe din România, fiind făcute planurile conceptuale pentru cele trei tipuri de clădiri de creşe, iar până la sfârşitul acestui an se va începe construcţia acestora.

„Avem nevoie de creşe, pentru că România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte numărul de locuri disponibile în creşe. Nici patru la sută dintre copiii cu vârsta de până la trei ani nu au loc în cele 386 de creşe din ţară, în acest moment. Dacă vrem să sprijinim tinerii să întemeieze o familie şi să se stabilească în localitatea unde locuiesc, avem nevoie de mai multe creşe”, a spus ministrul.

El a anunţat şi un buget de aproape 380 de milioane de lei pentru localităţile din România, în vederea organizării lucrărilor de cadastrare şi carte funciară. Cseke a arătat că în acest an se lansează o nouă etapă de finanţare (etapa VII) pentru înregistrarea sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale, de care vor beneficia 2.371 de unităţi administrativ-teritoriale (UAT) eligibile. Fiecare dintre acestea va primi 160.000 lei pentru înregistrarea gratuită a proprietăţilor în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.