Bursuc curios, în pădurile Parcului Național Retezat

Camerele de monitorizare amplasate de rangerii din Parcul Național Retezat au capturat imagini spectaculoase cu un bursuc viguros explorând teritoriul său natural. Aceste momente rare sunt doar câteva dintre numeroasele dovezi ale bogăției biodiversității din acest paradis al naturii.

Cu un mozaic variat de habitate, Parcul Național Retezat servește ca adăpost pentru o gamă impresionantă de specii. De la păduri dese la pajiști alpine și lacuri cristaline, diversitatea ecologică a acestui parc oferă un habitat ideal pentru o varietate de viețuitoare.

Potrivit experților din cadrul parcului, habitatul divers și relativ nedeteriorat al Parcului Național Retezat găzduiește nu mai puțin de 55 de specii de mamifere, reprezentând peste 23% din totalul mamiferelor terestre ale Europei. Printre acestea, se numără și carnivorele mari europene, precum râsul, ursul și lupul.

Astfel de evenimente subliniază importanța conservării acestui ecosistem unic și evidențiază rolul crucial pe care îl joacă Parcul Național Retezat în protejarea biodiversității. Este clar că aceste păduri, munți și câmpii sunt nu doar un peisaj frumos, ci și un refugiu vital pentru multe dintre speciile noastre sălbatice cele mai prețioase.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *