Care dintre miniștrii Guvernului Ciucă au fost mai vizibili în presa scrisă și online

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila urcă de pe locul 7 pe locul 2 în topul vizibilităţii membrilor Guvernului pe luna ianuarie. Ministrul de Externe Bogdan Aurescu coboară de pe poziţia a doua pe a 5-a, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu coboară şi el două poziţii, în timp ce ministrul Proiectelor Europene Marcel Boloş urcă 2 poziţii, relevă Barometrul vizibilităţii miniştrilor, o analiză realizată de News.ro şi de Agenţia de monitorizare Klarmedia, pe baza monitorizării presei scrise şi online.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă are 12.421 de  menţiuni în presa scrisă şi online în ianuarie, rămânând pe primul loc în topul vizibilităţii membrilor Guvernului,

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila urcă de pe locul 7, pe locul al doilea. În cazul său, cele mai multe menţiuni în presa scrisă şi online au fost înregistrate odată cu declaraţii pe teme precum declararea epidemiei de gripă, lipsa medicamentelor oncologice, cu anunţul referitor la starea de alertă epidemică, dar şi în ziua prezentării listei celor 27 de spitale care vor primi finanţare prin PNRR.

Ministrul de Interne Lucian Bode se menţine pe locul al treilea, cu 5.865 de apariţii, mai ales în contextul anunţului Comisiei de Etică a UBB, privind suspiciunile de plagiat în teza sa de doctorat.

Pe locul al 4-lea se află ministrul Proiectelor Europene Marcel Boloş, care luna precedentă a fost pe locul 6, urcarea în top datorându-se în principal declaraţiilor pe tema PNRR, a cardurilor de energie, a schimbului de ministere PNL- PSD, a majorării sporului pentru primari şi preşedinţi de CJ care lucrează cu fonduri europene.

 

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu coboară de pe locul 2 în decembrie, pe locul 5.

Pe locul 6,  cu 3.454 de menţiuni în presa scrisă şi online, este ministrul Energiei, Virgil Popescu, care coboară de pe locul 4 în decembrie,

Miniştrii cu un număr de apariţii situat în intervalul 2.500 – 3.000 sunt: ministrul Agriculturii Petrea Daea – 2.520, ministrul Educaţiei Ligia Deca – 2642, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu – 2,779 (coboară de pe locul 5, pe llocul 7)

În intervalul 2.000 – 2,500 ca număr de apariţii se situează, în ordine descrescătoare, miniştrii Muncii – Marius Budăi (coboară de pe locul 8 pe locul 10), Dezvoltării – Cseke Attila, Finanţelor – Adrian Câciu.

Pe următoarele poziţii, având între 1.776 şi 1.009 apariţii în presa scrisă şi online, se află ministrul Mediului Tanczos Barma, ministrul Familiei Gabriela Firea, ministrul Digitalizării Sebastian Burduja, ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu, vicepremierul Kelemen Hunor şi ministrul Culturii Lucian Romaşcanu. Comparativ cu luna decembrie, Predoiu şi Romaşcanu părăsesc grupul miniștrilor cu sub 1.000 de menţiuni.

Pe ultimele locuri, cu sub 1.000 de menţiuni, sunt, în ordine, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr,  ministrul Economiei Florin Spătaru, ministrul Sportului Eduard Novak şi ministrul Turismului Daniel Cadariu.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *