Cadrele didactice hunedorene, schimb de experiență peste hotare

Centrul Județean de Excelență Hunedoara lansează procesul de selecție pentru participarea la proiectul „STE(A)M for performance”, finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+ (2021-2027), cu numărul de referință 2023-1-RO01-KA122-SCH-000137509.

Proiectul, cu o finanțare de 15,000 Euro, vizează pregătirea cadrelor didactice pentru activități non-formale prin educație OUTDOOR și STEAM. Cursurile vor fi organizate în Italia, iar participanții vor învăța să integreze știința, tehnologia, ingineria, arta și matematica în procesul educațional.

Pentru a atinge aceste obiective, Centrul Județean de Excelență Hunedoara selectează 6 cadre didactice pentru două mobilități distincte:

Mobilitate EDUCAȚIE OUTDOOR care va avea loc în Soverato, regiunea Calabria, Italia, în perioada 24-29.06.2024 (șase zile de activități).

Tematica cursului este „OUTDOOR LEARNING. Teachers and staff team building – working together and build cooperation projects”.

A doua mobilitate este EDUCAȚIE STEAM și va avea loc Soverato, regiunea Calabria, Italia, în perioada 24-29.06.2024 (șase zile de activități)

Tematica cursului o reprezintă „STEM/STEAM/STREAM Education – new frontiers for a transversal and innovative school”.

Aplicanții care nu au mai participat la cursuri structurate prin programul Erasmus+ au prioritate.

Participanții selectați vor beneficia de suport financiar din partea proiectului, inclusiv pentru transport, diurnă, taxă de curs și materiale de promovare.

Pentru a participa, cadrele didactice interesate trebuie să aibă o relație contractuală în curs cu Centrul Județean de Excelență Hunedoara și să obțină acordul șefului ierarhic pentru disponibilitatea la activități, transferabilitate, vizibilitate și diseminare.

Proiectul „STE(A)M for performance” reprezintă o oportunitate valoroasă pentru dezvoltarea profesională a cadrelor didactice și implementarea practicilor inovatoare în procesul de învățământ.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *