Călan: Investiții pentru confortul preșcolarilor

Primăria orașului Călan investește în confortul preșcolarilor. Grădinița Voinicelul din localitate va intra într-un amplu program de eficientizare energetică. Deocamdată se lucrează la proiectare, pentru care s-a alocat suma de 60.515 lei.

“Pereții exteriori prezintă degradări ale stratului de tencuială, finisajul exterior este învechit și începe să se degradeze, tencuiala fisurată și exfoliată pe anumite zone. Datorită infiltrațiior de apă și a fenomenului de îngheț-dezgheț s-au constatat degradări și la nivelul soclului. De asemenea, s-au constatat deficiențe în realizarea sistemului de colectare a apelor pluviale, precum și faptul că acestea nu sunt îndepărtate în mod corespunzător de clădire. În urma inspecției tehnice a imobilului s-a constatat faptul că trotuarul de gardă lipsește sau este neconform, pe întreg perimetrul clădirii. S-au constatat degradări și deplasări la trotuarul de protecție din jurul clădirii”, arată expertiza clădirii.

În 16 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, constructorul va trebui să finalizeze lucrarea care este finanțată prin Programul Operațional Regional.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *