Călăuză cercetată în stare de arest preventiv, pentru transportul a nouă cetăţeni străini

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni au depistat în cadrul unei acţiuni pe linia migraţiei ilegale, într-un autovehicul condus de un cetăţean sirian, nouă cetăţeni străini.  Faţă de şoferul mijlocului de transport, care i-a preluat pe cei nouă cu scopul de a-i ajuta să ajungă în municipiul Timişoara, instanţa a dispus cercetarea în stare de arest preventiv pentru 30 de zile.

În data de 28.04.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 08.30,  au oprit pentru verificări, pe comunicaţia DN59B, la intrare în localitatea Cruceni, un autovehicul înmatriculat în România, condus de un cetăţean sirian. În urma controlului efectuat asupra autovehiculului au fost descoperiţi, în calitate de pasageri, nouă cetăţeni străini, toţi bărbaţi.

Poliţiştii de frontieră i-au condus pe cetăţenii străini, precum şi pe şofer la sediul instituţiei pentru cercetări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către un  echipaj medical sosit la faţa locului.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că pasagerii sunt cetăţeni din Irak, Turcia, Siria şi Somalia cu vârste cuprinse între 16 şi 41 de ani, iar şoferul autovehiculului, un bărbat  în vârstă de 40 de ani, beneficiar de protecţie subsidiară pe teritoriul României, a declarat că intenţiona să îi ajute pe cei nouă cetăţeni străini să ajungă în municipiul Timişoara.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranți pentru cetățeanul sirian, iar în baza materialului probator, Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile faţă de șofer, la finalizarea cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.