Calculatoare pentru elevii hunedoreni

Elevii hunedoreni vor beneficia de calculatoare. Inspectoratul Școlar al Județului Hunedoara achiziționează echipamente informatice în cadrul proiectului „Hai la școală! O șansă pentru viitor”. 345.806 lei este valoarea contractului.

“Scopul contractului îl reprezintă contractarea furnizării de produse în vederea achiziționării unor echipamente informatice pentru elevii și preșcolarii participanți la programul Hai la școală! O șansă pentru viitor”. Furnizarea de bunuri care urmează să fie contractate fac parte din componentele proiectului Hai la școală! O șansă pentru viitor” al cărui obiectiv general îl reprezintă reducerea și prevenirea abandonului școlar timpuriu și promovarea accesului egal la învățământul preșcolar, primar și secundar pentru copiii din județul Hunedoara” arată ISJ Hunedoara.

“Hai la școală! O șansă pentru viitor” se numește proiectul educațional derulat de Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara. Peste 200 de persoane și 800 de elevi vulcăneni fac parte din grupul țintă. Este vorba de persoanele vulnerabile. Este vorba despre un proiect educațional și totodată social, aflat în perioada de implementare până în 2021.

Obiectivul general constă în dezvoltarea unui program integrat de educație pentru diminuarea fenomenului de părăsire timpurie a școlii/ abandon școlar în județul Hunedoara, prin măsuri preventive adresate unui număr de 800 de copii/elevi aflați în situație de risc de părăsire timpurie a școlii, metode și instrumente de educație corectivă de tip a doua șansă pentru 200 de persoane (care au părăsit timpuriu școala), îmbunătățirea competențelor a 260 resurse umane/ persoane care desfășoară activități educative adresate grupurilor cu risc educațional și prin creșterea nivelului de informare/ conștientizare/ implicare a comunității locale în ceea ce privește reducerea fenomenului de părăsire timpurie a școlii.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *