Camera Deputaților a aprobat un proiect de lege privind impozitarea pensiilor speciale

Camera Deputaţilor a votat, miercuri, cu 307 voturi ”pentru” impozitarea pensiilor speciale cu până la 85%. 

Astfel, se va aplica o cotă de impozitare de 10% pensiilor cuprinse între 2.000 şi 7.000 de lei şi 85% celor care depăşesc această valoare. 

Florin Roman, liderul deputaților PNL: „Toate pensiile speciale din România vor fi impozitate, iar cele care depășesc 7.000 de lei vor fi impozitate cu 85%, urmare a unui amendament inițiat și susținut de PNL și PSD.
Azi trăim o nouă miercure albă în Parlament, în care Parlamentul își întoarce fața către popor și ascultă ce vrea poporul.

PNL a susținut întotdeauna principiul contributivității, pentru că un pensionar nu poate fi mai special decât altul. Amendamentul depus a obligat PSD sa rupă frăția cu pensiile speciale. Propunerea de impozitare a fost luată prin consens de liderii de grup, iar modalitatea de legiferare respecta deciziile Curții Constituționale, care spun că pensiile speciale nu pot fi anulate, dar pot fi impozitate. Astăzi se mai îndeplinește o promisiune a PNL făcută în perioada camapaniei electorale, când am promis oamenilor echitate socială și tăierea pensiilor speciale.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *