Camioanele aşteaptă până la şapte ore pentru ieşirea din ţară prin Nădlac I, din cauza unor controale în Ungaria

Camioanele aşteaptă în coloană, marţi, până la şapte ore efectuarea formalităţilor de ieşire din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac I, aflat pe DN7, din cauza unor controale ale autorităţilor ungare asupra tuturor mijloacelor de transport marfă. Camioanele staţionează pe marginea DN7, iar circulaţia rutieră este îngreunată din acest motiv.

Conform aplicaţiei online a Poliţiei de Frontieră, timpii de aşteptare la ieşirea din ţară prin PTF Nădlac I, pe artera dedicată camioanelor, au ajuns la 500 de minute în cursul dimineţii, iar în jurul orei 11,00 au coborât la 400 de minute, respectiv aproximativ şapte ore.

Camioanele staţionează pe marginea DN7, în oraşul Nădlac şi în afara localităţii, iar circulaţia rutieră este îngreunată din acest motiv.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Mihaela Leş, a declarat pentru News.ro că autorităţile ungare verifică toate vehiculele de transport marfă, în cadrul unei acţiuni mai ample. În mod normal, acestea sunt verificate prin sondaj.

“În această perioadă, pe partea ungară autorităţile de frontieră efectuează controale asupra tuturor mijloacelor de transport marfă. Din acest motiv, la punctul Nădlac I s-au mărit timpii de aşteptare. Îi rugăm pe toţi participanţii la trafic să verifice aplicaţia online a Poiliţiei de Frontieră şi astfel pot să se direcţioneze către puncte de frontieră la care timpii de aşteptare nu sunt foarte ridicaţi”, a declarat Mihaela Leş.

La Nădlac II, pe autostradă, se aşteaptă sub 30 de minute pentru control, astfel că acest punct este indicat pentru ieşirea din ţară.

Poliţiştii de frontieră nu exclud posibilitatea ca o mare parte dintre transportatorii care foloseau în mod obişnuit PTF Nădlac II (autostrada pan-europeană) să fi ales Nădlac I, aşteptându-se la o aglomeraţie mai mare pe autostradă, aşa cum se întâmplă frecvent. Nădlac I având o capacitate mică de control, marţi lucrându-se doar pe o arteră dedicată automarfarelor, s-a format coloană de vehicule.

Tranzitarea punctelor de frontieră cu autoturisme, autocare sau alte mjloace de transport nu este afectată.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *