Campanie privind munca cetăţenilor străini

În a treia decadă a lunii noiembrie a.c. Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara a desfăşurat o campanie de verificare a modului în care angajatorii români respectă prevederile legale referitoare la legislaţia muncii şi la regimul juridic aplicabil străinilor pe teritoriul României .

Pe parcursul acţiunilor de control, inspectorii de muncă au verificat documente referitoare la : avizul de angajare emis de structurile Inspectoratului General pentru Imigrări, contractele individuale de muncă, pontaje/foi colective de prezentă, precum și orice alt document primar întocmit de angajator pentru evidența orelor de muncă prestate de salariați, dovezile de plată a drepturilor salariale, comunicările formale  privind detaşarea salariaţilor străini pe teritoriul României.

Au fost iniţiate 11 controale la tot atâţia angajatori, din care două acţiuni au fost comune cu reprezentanţii Biroului pentru imigrări al judeţului Hunedoara.

Nu au fost depistate deficienţe majore, pe cale de consecinţă nu s-au aplicat sancţiuni contravenţionale în schimb au fost dispuse 18 măsuri cu termene de îndeplinire în vederea remedierii neconformităţilor constatate.

În perioada următoare vor urma şi alte campanii, una dintre acestea va viza în viitorul apropiat modalitate de respectare a prevederilor legale privind securitatea şi sănătatea în muncă la desfăşurarea activităţilor cu articole pirotehnice.

 

Adrian Florin Bozdog, Inspector şef; Sorin Gabriel Istrate, Consilier CRP

Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *