Poliţiștii hunedoreni au fost alături de elevi şi pe timpul vacanței mari

O dată cu terminarea vacanței mari, campania ,,UN PLUS DE SIGURANȚĂ ÎN VACANȚĂ”, inițiată de polițiștii de siguranță școlară, se va încheia. În perioada lunilor de vară, polițiștii Biroului Siguranţă Şcolară nu au avut vacanță, ci au fost alături de elevi, organizând 20 de activități cu caracter informativ-preventiv de care au beneficiat peste 370 de elevi ai claselor primare, gimnaziale și liceale aflați în tabere pe raza județului Hunedoara sau care au fost implicați în activități extrașcolare organizate de unitățile de învățământ hunedorene.

Acestora le-au fost oferite informații adaptate vârstei lor cu privire la formele și modurile de manifestare a violenței, efectele acesteia și consecințele juridice, precum și recomandări pentru prevenirea și combaterea traficului/consumului ilicit de droguri sau a altor substanțe psihoactive. Activităţile preventive au beneficiat de sprijinul partenerilor din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog – C.P.E.C.A.

Polițiștii hunedoreni vor continua în cursul acestui an școlar acţiunile de prevenire a criminalităţii în mediul şcolar, astfel încât procesul educațional să se desfășoare într-un mediu sigur, lipsit de violență fizică sau psihologică.

 

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *