Campioană mondială la atletism, deveanca Florentina Marincu a cucerit laurii supremi și la bob

Florentina Marincu, dublă campioană mondială de cadeți, la săritura în lungime și la triplusalt, recordmenă europeană de sală la junioare la săritura în lungime și „bronz” european de sală la senioare în aceeași probă, după o perioadă de inactivitate, în care a devenit mămică, a revenit în sport.

Revenirea Florentinei nu a fost, însă, în atletism, sportul în care s-a consacrat, ci la bob, iar aceasta nu a fost una oarecare, ci una încununată cu un rezultat de excepție. Concurând, ca împingător, în bobul de dublu feminin, alături de pilotul Andreea Grecu, Florentina Iușco, așa cum se numește valoroasa sportivă după căsătorie, a devenit campioană mondială de tineret în întrecerea desfășurată în stațiunea elvețiană Saint Moritz. În urma echipajului românesc pe podium au mai fost două valoroase boburi din Germania.

Acesta este al doilea titlu mondial pentru România la „mondialele” de tineret, după cel cucerit în 2015 de echipajul Maria Spirescu – Viorica Ţigău. În cadrul competiţiei de la Saint Moritz, în proba masculină de bob dublu, echipajul românesc format din Cristian Mihai Țentea şi Ciprian Nicolae Daroczi a cucerit medalia de argint.

Din păcate pentru sportiva din Deva, șansele sale de a participa la apropiatele Jocuri Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang, din Coreea de Sud, sunt foarte mici, conducerea federației de specialitate desemnându-le pe Maria Adela Constantin și Andreea Grecu să reprezinte România în proba de bob dublu feminin în această competiție.

Florentina Marincu Iușco va împlini, pe 8 aprilie, vârsta de 22 de ani, și rămâne de văzut dacă, în viitor, valoroasa sportivă născută la Deva va continua la bob sau va reveni la atletism.

 

Claudiu POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *