Vânzările de televizoare cresc substanțial datorită Campionatul Mondial de Fotbal

evoMAG, una dintre cele mai importante companii din industria de comerţ electronic din România, estimează o creştere de peste 30% a vânzărilor de televizoare în perioada mai-iulie, faţă de perioada similară a anului trecut, creştere generată, în primul rând, de interesul crescut al românilor pentru vizionarea meciurilor de la Campionatul Mondial de Fotbal. Preţul mediu pentru un televizor a urcat de la 1.500 de lei, în 2017, la peste 1.800 de lei anul acesta, arată datele companiei.

„Pasiunea românilor pentru fotbal se vede inclusiv în business-ul de retail electro-IT. Până la finalul Campionatului Mondial de Fotbal, ne aşteptăm să vindem peste 4.000 de televizoare pe evoMAG, un plus de peste 30% faţă de anul trecut. La nivelul întregului an, estimăm o creştere cu 20% a vânzărilor de televizoare, generată atât de dorinţa românilor de a viziona meciurile de fotbal din această vară la televizoare mai performante, cât şi de oferta diversificată pe care o vom avea şi în continuare pe această categorie de produse”, spune Mihai Pătraşcu, director general evoMAG.

Categoria TV înregistrează de la începutul anului şi o creştere a preţului mediu de achiziţie, o consecinţă inclusiv a creşterii puterii de cumpărare a românilor. Spre deosebire de anul trecut, clienţii sunt dispuşi să plătească mai mult acum pentru un televizor, dacă acesta are tehnologie de ultimă generaţie.

Atunci când achiziţionează un televizor, românii caută să fie cât mai performant, să permită conectarea la internet (wireless), să fie Full HD sau UHD (4K), să aibă o diagonală de cel puţin 80 de cm şi să fie la reducere.

evoMAG este una dintre cele mai importante companii din industria de comerţ electronic din România. Magazinul online comercializează peste 170.000 de produse din domeniile IT&C, electrocasnice, auto, de îngrijire personală, sport & fitness, asigurări şi produse destinate nou-născuţilor.

evoMAG este companie românească de familie, fondată în 2005, de Mihai Pătraşcu, care ocupă, în continuare, poziţia de director general.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *