Canalizare și apă în zona de agrement Rîușor

Zona de agrement Rîușor va fi racordată la rețeaua de apă și canalizare. Autoritățile locale caută o societate care să realizeze proiectarea și execuția din cadrul proiectului “Alimentare cu apă și canalizare menajeră în localitatea Suseni, zona de agrement Rîuşor, comuna Rîu de Mori, județul Hunedoara”. 5.188.754 de lei este valoarea proiectului care ar urma să schimbe total calitatea vieții din zonă.

“În prezent, în Zona de agrement Rîuşor, aparținând de localitatea Suseni, comuna Râu de Mori există o captare de apă, realizată empiric pe pârâul Ștevia, care deservește o parte dintre cabanele, pensiunile și hotelurile din zonă. Celelalte cabane, pensiuni și hoteluri existent se alimentează cu apă, din diverse surse (în general izvoare), captate empiric. Deoarece nu există la propriu un sistem de alimentare cu apă, cu un control riguros și strict al calității apei furnizate consumatorilor, Inspectoratul de Sănătate publică a interzis folosirea apei captate din pârâul Ștevia pentru consumul public. De asemenea, nu există canalizare menajeră în Zona de agrement Rîuşor, majoritatea foselor septice fiind improprii și ilegale, deversarea necontrolată a apelor uzate menajere putând crea poluări incontrolabile și o compromitere ireversibilă a solului și a apei freatice. Este în curs de realizare un sistem de alimentare cu apă pentru întreaga comună Rîu de Mori, care va avea stația de tratare într-o poziție din care se va putea alimenta cu apă gravitațional și Zona de agrement Rîuşor. Dezvoltarea Zonei de agrement Rîușor necesită asigurarea unei infrastructuri moderne, pentru a crea condițiile necesare unui turism de calitate”, arată autoritățile locale.

Zona de agrement Rîuşor este amplasată în sud-vestul județului Hunedoara, în Masivul Retezat, pe cursul superior al pârâului Rîușor. Până în data de 13 martie firmele de profil pot depune ofertele. Lucrările sunt finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

 

Colaborator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *