Când se va produce energie electrică la Mintia

Termocentrala Mintia a fost vândută în vara anului trecut. După ce pașii birocratici au fost parcurși, investitorul a început efectiv lucrările. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, consideră că într-o perioadă de maxim doi ani la Mintia se va vorbi, din nou, de producerea de energie electrică.

„La Mintia lucrurile se mișcă foarte bine. Din ceea ce știu din teren investitorul deja a alocat o sumă de bani și lucrează cu o mare companie energetică și un mare furnizor de turbine acolo. Va exista o putere impresionantă de 1700 de MV putere instalată și cred că în maxim doi ani de zile vom putea vedea producție de energie la Mintia”, a spus Sebastian Burduja, ministrul Energiei.

Reprezentanții Mass Global Energy Rom, companie care a achiziționat anul trecut termocentrala de la Mintia, au anunțat un plan de investiții de peste un miliard de euro în transformarea acestei termocentrale în următorii 3 ani.

Componentele centralei vor fi pregătite pentru trecerea către noile tehnologii de producere a energiei, bazate pe hidrogen.

Gazele de la Marea Neagră, care pot asigura în prezent deja zece la sută din consumul anual intern, vor transforma, în următorii ani, țara noastră, într-unul dintre cei mai mari producători de gaze din UE.

 

Monika BACIU

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *