Când sunt așteptați pe litoral primii turişti din acest sezon

Prim-vicepreşedintele executiv al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Dragoş Răducan, a declarat pentru News.ro că, dacă nu mai intervine vreo modificare legată de restricţii, atunci la data de 1 iunie vor veni primii turişti pe litoral din acest sezon. El spera ca până atunci să se rezolve şi situaţia legată de restaurante, iar dacă acestea vor rămâne în continuare închise, atunci hotelierii pot servi turiştii în sistem room-service.

Dragoş Răducan a declarat pentru News.ro, că după data de 15 mai, când urmează să fie ridicate restricţiile privind deplasările, hotelurile pot caza turişti, dar deocamdată problema va fi cu restaurantele că nu se ştie ce măsuri vor fi luate în privinţa acestora pentru menţinerea distanţării sociale.

“După 15 mai, când se ridică interdicţia de călătorie, hotelurile pot să cazeze. Problema va fi cu masa. Nu ştim unde vor mânca. Există mai multe scenarii. Nu doar la noi în ţară, ci în toată Europa nu se ştie care vor fi măsurile care se vor lua, care vor fi cerinţele de sănătate, de distanţare socială care se vor cere pentru restaurante. Alţii deschid înaintea noastră, alte ţări cu o industrie turistică mai mare decât a noastră şi se vor lua nişte hotărâri privind măsurile de protecţie în cazul restaurantelor, piscinelor şi tot ce ţine de ramura turismului”, a afirmat prim-vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc.

El a spus că pe litoral primii turişti sunt aşteptaţi începând cu data de 1 iunie.

“Avem cereri, avem rezervări, unele sunt plătite în sistem early-booking şi dacă nu intervine nicio modificare, pe 1 iunie vom avea primii turişti pe litoral. Până atunci sper să se rezolve şi cu masa într-un fel sau altul, vom respecta legea şi ne vom adapta indiferent care vor fi solicitările. Doar dacă nu se interzice în continuare deschiderea restaurantelor, dar şi pentru asta avem o soluţie pentru că îi putem servi la camera în sistemul room-service”, a explicat Dragoş Răducan.

El a menţionat că vor fi găsite soluţii şi pentru all-inclusive.

“Probabil vom găsi soluţii şi pentru all-inclusive pentru că românii şi în general turiştii nu vor dori să renunţe la all-inclusive. Şi nu noi suntem cei care vom găsi cele mai bune soluţii, sunt alte ţări cu o industrie mai puternică, turcii, care sunt practic inventatorii all-inclusive-ului, nu vor renunţa la acest tip de servire a mesei, vor găsi nişte soluţii pe care le vom adapta şi noi în România”, a mai declarat prim-vicepreşedintele FPTR.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *