CAPTURĂ RECORD. Lucian Heiuș: „10,26 tone de tutun confiscate de inspectorii ANAF-Antifraudă”

Proaspăt numit președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), hunedoreanul Lucian Heiuș anunță și o mare victorie a oamenilor din subordinea lui: 10,26 tone de tutun confiscate de inspectorii ANAF-Antifraudă.
Iată cum prezintă această victorie ANAF noul șef al instituției:
„În calitatea mea de Președinte a Agenției Naționale de Administrare Fiscală anunț o captură record de 10,260 kg (57 cutii) de tutun brut, importat scriptic din Indonezia, de către o firmă din Iași.
✅ Atenția sporită a inspectorilor antifraudă în zona de trafic ilegal de tutun a dat roade. Este vital să combatem cu determinare evaziunea fiscală și traficul ilegal de bunuri și chiar să ne întețim eforturile în această direcție.
✅ Cetățenii trebuie să știe că ANAF este un partener de nădejde pentru contribuabilii onești, dar și că nu va precupeți niciun efort în identificarea și corectarea celor care încearcă să ocolească căile legale.
✅ Consider că plata taxelor și impozitelor care se impun activităților comerciale este nu doar un act de responsabilitate fiscală, ci și socială, deoarece colectarea furnizează resurse pentru funcționarea statului, care îi are ca beneficiari finali pe cetățeni.
După o analiză specifică de risc fiscal, inspectorii Antifraudă fiscală au identificat firma și au monitorizat transportul de tutun pe teritoriul României. Deoarece au constatat lipsa documentelor legale necesare efectuării unui pretins export sau a unei livrări intracomunitare, au dispus plata a 4,92 milioane lei, reprezentând acciza aferentă întregii cantități. Pentru asigurarea recuperării sumelor datorate bugetului de stat, inspectorii ANAF-Antifraudă au dispus sechestru și poprire asiguratorie asupra conturilor bancare și bunurilor firmei incriminate.”
(sursă: Facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.