Carmen Hărău: Cine știe ce ne mai așteaptă din partea PSD?!

Senatorul PNL Carmen HĂRĂU acuză PSD și ALDE pentru faptul că, în noul program de guvernare al Guvernului Dăncilă, au înșirat, pe nu mai puțin de 278 de pagini, promisiuni cu duiumul, o sumedenie de iluzii, salarii și pensii mai mari, c promise a fi plătite  mai târziu, plus mii de Km de autostrăzi. PSD nu mai îndrăznește să anunțe, însă, termene clare de implementare și nu face nicio referire la capacitatea financiară a statului român de a le susține. Nici pericolele destabilizării macroeconomice, ca de exemplu explozia prețurilor, pare că nu există pentru PSD.

„Am apreciat faptul că, pentru prima dată în istoria tinerei noastre democrații, vom avea prim-ministru o femeie. Pare însă că doamna Dăncilă nu va avea, în nici un fel, decizia guvernamentală, iar butoanele deciziei vor fi, ca și până acum, tot la domnul Dragnea. Faptul că doamna Dăncilă nu va avea niciun rol în Guvern se vede și în programul de guvernare supus adoptării, care este a patra versiune a înșelătoriei marca PSD-ALDE. De altfel, în chiar discursul de investitură, domnia-sa ne-a anunțat cu sinceritate că va da socoteală coaliției de guvernare, nu Parlamentului, așa cum o obligă Constituția!

După ce PSD și ALDE i-au înșelat pe români în anul 2016, în anul 2017, constatăm că obiceiul lor nu se pierde nici în anul 2018.  Deși de la 1 ianuarie 2018 trebuiau să aplice mai multe măsuri așteptate de români – majorări reale, nu pe hârtie, ale salariilor profesorilor, medicilor, scutiri de impozite pentru unele categorii de contribuabili, creșterea punctului de pensie – promisiunile sunt iarăși amântate, fie cu 3 luni pentru salariile dascălilor, fie cu șase luni, cum este majorarea punctului de pensie, fie cu 1 an dacă ne gândim la reducerea cotei standard a TVA, fie până la Sfântul Așteaptă pentru alte zeci de promisiuni de viață mai bună cu care politicienii roșii i-au amăgit pe români.”

Carmen Hărău, senator PNL, se declară îngrijorată și de lucrurile nescrise în programul de guvernare: ”De frica societății civile și pentru a se feri de criticile opoziției parlamentare, cei care au scris noul program de guvernare au evitat, în mod intenționat, să precizeze ce măsuri va lua Guvernul, în probleme sensibile care figurau în programele anterioare, existând anumite referiri cu potențial nociv pentru cetățeni. Nu se scrie nicăieri, în cele 278 de pagini,  ce se va întâmpla cu pensiile administrate privat, cele din Pilonul 2, nu se spune nimic despre stocul uriaș al datoriei publice pe care au înregistrat-o, nici despre evoluția acesteia. Numai anul trecut guvernanții PSD-ALDE au împrumutat România cu 30 de miliarde de lei!  Nu este consemnat, în noul program de guvernare, nimic despre integritatea în exercitarea funcțiilor publice, și niciun cuvânt despre eliminarea inechităților din sistemul de salarizare și din sistemul public de pensii. Aceste omisiuni mă îngrijorează la fel de mult ca promisiunile nerealiste asumate în programul de guvernare. a adăugat senatorul PNL.

 

Birou de presă Senator PNL – Eleonora-Carmen HĂRĂU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.