Carmen Hărău: Doar chiulăii protejați de PSD vor mai rămâne. Să stingă becul…

Curs istoric pentru un euro, creştere accelerată a preţurilor, explozia importurilor şi fonduri europene zero. Ce ne mai așteaptă?

 Senatoarea PNL Carmen Hărău consideră că semnalele economice din primele șase luni ale anului sunt extrem de îngrijorătoare şi aduc aminte de anul 2008, când un premier profund iresponsabil amăgea profesorii şi medicii cu majorări salariale spectaculoase, în vreme ce economia se prăbuşea încet şi sigur, iar încasările la buget deja scădeau: „Vreau să cred că mai sunt politicieni responsabili în coaliţia de guvernare PSD-ALDE care vor reacţiona ferm la acest tip de politică şi nu vor permite ca economia să se ducă în prăpastie. Dacă ar fi să caracterizăm contra-performanţele politicii PSD-ALDE, ele s-ar rezuma astfel: o explozie a cursului leu/euro  cu impact direct asupra celor care au rate bancare sau fac plăți având ca bază de calcul euro, precum şi asupra agenţilor economici din domeniul comerţului exterior, o creştere accelerată a preţurilor de consum şi scăderea puterii de cumpărare a populaţiei. Tot în categoria contraperformanţelor evidente intră şi:

-absorbţia zero de fonduri europene nerambursabile, (cele 600 mil. de euro vânturate ca super-performanță de către Premier, la întoarcerea de la „săpuneala” din Bruxelles fiind, de fapt, o altă mistificare marca PSD),

-execuţia bugetară deficitară pentru primele șase luni,

– costurile tot mai mari cu dobânzile în sarcina datoriei publice, pe care le angajează Guvernul pentru a acoperi cheltuielile bugetare uriaşe pe care le-a programat pentru acest an.

Din păcate pentru cetăţeni, decontul pentru această politică păguboasă a început deja să vină şi va nu va fi plătit de vreun ministru sau de prim-ministru, ci de fiecare cetăţean în parte. Oricine poate constata că deja băncile împrumută cu greu Guvernul şi că  Ministerul Finanţelor nu a reuşit să vândă obligaţiuni pe termen lung, decât la costuri duble cu dobânzile”.

Carmen Hărău, senatoare liberală de Hunedoara, solicită măsuri urgente şi ferme de relansare economică, altfel economia riscă să se contracteze încă din acest an: ”Domnul Mihai Tudose să nu uite niciun moment că a construit bugetul pentru anul 2017 pornind de la o prognoză falsă de venituri bugetare, pe o estimare total nerealistă a PIB, bazându-se pe un curs leu-euro de 4,46 lei. Premisele pe care şi-a construit PSD-ALDE bugetul pentru 2017 nu se susţin şi temerea cea mai mare este aceea că la rectificarea bugetară care urmează nu se vor putea asigura nici resursele pentru cheltuielile minimale ale statului român și vom avea surprize foarte neplăcute. PSD apasă pe accelerație spre criză!

Dezastrul, posibil de evitat, nu pare a-i impresiona pe politicienii roșii, susține senatoarea liberală, care atrage atenția că guvernanții iau, în continuare, măsuri anti-dezvoltare sustenabilă. Astfel, recenta ordonanță simplă prin care se modifică, absolut neconstituțional, Codul Fiscal, o lege organică, pune un bir nou pe companii, taxând suplimentar cele 500.000 de contracte de muncă part-time din România, dintre care cca 360.000 reprezinta unica sursă de venit pentru angajat!

 Știu că foamea de bani este mare, dar promisiunile electorale cu care PSD a câștigat alegerile au fost, de la capul locului nerealizabile. O dovedește nu doar amânarea creșterilor salariale promise de la 1 iulie 2017, ci o dovedesc, totodată, și amânarea altor nevoi ale românilor, unele dintre ele  deja legiferate (achiziția de ambulanțe, cadastrarea,  recalcularea pensiilor etc.) .

Singura cale prin care ne putem salva este o politică prin care guvernarea se orientează  către susţinerea economiei reale, cea pe umerii şi resursele căreia se sprijină activitatea întregului guvern, către încurajarea obținerii de  venituri mari de  toți aceia care, prin munca și seriozitatea lor, sunt în stare să le obțină, indiferent că  sunt indivizi sau persoane juridice. Ori exact asta nu se face! PSD-ALDE supraimpozitează perfortmerii economici (firme sau persoane) și confiscă profitul companiilor rentabile cu capital de stat, ruinându-le potențialul de a investi. Totul pentru a plăti electoral și clientelar nemunca! Să nu ne mai mirăm că românii serioși și muncitori aleg să-și părăsească țara!”, a mai adăugat Carmen Hărău.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *