Carmen Hărău: “Mă trec lacrimile întotdeauna când aud Imnul Minerilor”

Valea Jiului. Un bazin carbonifer odată înfloritor. Acum, o zonă industrială în declin. În Valea Jiului autoritățile locale au marcat Ziua Minerului, în memoria celor ce și-au pierdut viața în timpul grevei de la Lupeni din 1977. Totodată, astăzi au fost cinstiți și minerii care își riscă viața dând țării cărbune. Senatorul PNL, Carmen Eleonora Hărău a luat parte la manifestările organizate în Valea Jiului. Parlamentarul nu este străin de problemele cu care se confruntă zona.

“Nu sunt străină de problemele mineriului din Valea Jiului, dar frustrant este că am constatat cât sunt mică pentru un război atât de mare. Mă zbat de cinci ani să-i ajut. Este luptă cu morile de vânt! E jale pe Vale, iar un eveniment ca acesta, o comemorare, nu este un eveniment vesel. Altădată, Ziua Minerului era însuflețită și plină de bucurie. Nu ai cum să nu constați că e tristețe, supărare, că zona și oamenii ei sunt în declin. Un declin care durează de mult prea multă vreme! Altminteri, este un moment îi care îi poți întâlni pe oameni, cu bucuriile, cu necazurile lor de toată ziua. Există viață și dincolo de politică. S-a mai născut cineva, s-a mai căsătorit cineva, a mai murit cineva. Viața noastră se alcătuiește din evenimentele noastre corelate cu evenimentele din viața celorlalți. Oricum, de fiecare dată când ascult Imnul Minerilor mi se așază un nod de lacrimi în gât: de furie, de neputință, de rușinea de a nu putea să le fac viața mai bună!”,  a declarat pentru REPLICA-INFO HD, senatorul PNL, Carmen Eleonora Hărău.

Când plini de praf cu pași trudiți
Ieșim din mină obosiți
Ne doare că-n lumina sa
Pământul ține-o lume rea

Sunt câteva din versurile din Imnul Minerilor, imn care spune un adevăr crud.

“Imnul Minerilor cuprinde  un adevăr crud , un adevăr tăios, așa cum este și viața oamenilor aceștia, care sunt totuși impresionant de calzi și primitori. Nu avem perspective bune pentru Vale, cu ceea ce știu eu că face Guvernul, iar asta este un lucru care mă umple de amărăciune, dar și de vinovăție, deși știu că suntem în opoziție și nu prea avem ce face. E frustrant și dezamăgitor, dar suntem condamnați să fim optimiști și să ne batem pentru vremuri și lucruri mai bune”,  a mai spus senatorul Carmen Hărău, care de-a lungul timpului a formulat inițiative legislative în favoarea minerilor  și a semnalat factorilor de decizie   problemele   mineritului din Valea Jiului.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.