Carmen Hărău susține demersurile Asociației Pro Straja

Carmen Hărău, senator PNL, se alătură cabanierilor din stațiunea montană Straja, care îi solicită ministrului Educației păstrarea vacanței intersemestriale a elevilor. Parlamentarul a cerut ministrului Educației, Ecaterina Andronescu lămuriri pe marginea structurii noului an școlar. Carmen Hărău arată că destinația turistică Valea Jiului depinde de vacanța intersemestrială a elevilor.

“În Valea Jiului din județul Hunedoara, respectiv în municipiile Petroșani, Vulcan, Lupeni și orașele Petrila, Aninoasa, Uricani, continuă să existe un învățământ de foarte bună calitate. Cu toate problemele economice și sociale existente în zonă, cadrele didactice împreună cu elevii demonstrează prin rezultatele obținute că sunt printre cei mai buni. Dar Valea Jiului este și o important zonă turistică unde părinții acestor copii desfășoară o afacere în turism sau sunt angrenați în aceste activități ca salariați. având în vedere declarațiile publice ale dumneavoastră privind modificarea structurii anului școlar 2019-2020 prin eliminarea vacanței intersemestriale din luna februarie, Asociația Pro Straja cu sediul în municipiul Lupeni, județul Hunedoara, v-a transmis (…) o adresă prin care sunteți rugată să analizați și să acceptați propunerea lor de a menține vacanța din luna februarie”, arată senatorul Carmen Eleonora Hărău, în întrebarea adresată ministrului Educației, Ecaterina Andronescu.

De altfel, parlamentarul hunedorean vine cu argumente concrete pentru a-i susține pe cabanierii din Straja. Straja a devenit, în ultimii ani, o alternativă viabilă la mineritul din Valea Jiului.

Astfel, ca senator al județului Hunedoara, mă alătur și eu argumentelor pe care le invocă Asociația Pro Straja – membru ANAT, în adresa menționată, de a menține vacanța din luna februarie. Dacă dumnealor fac eforturi deosebite pentru promovarea turismului în general și în promovarea și dezvoltarea acestei stațiuni în special, a sporturilor de iarnă și a unui mod de viață sănătos și m-au convins că trebuie susținuți, sper că o să vă convingă și pe dumneavoastră. Din aceste considerente, vă rog să analizați cu atenție solicitarea Asociației Pro Straja, mai ales că turismul din Valea Jiului este și o alternativă economică la minerit, și să-mi comunicați punctul dumneavoastră de vedere cu privire la acest subiect”, mai precizează senatorul Carmen Eleonora Hărău.

Stațiunea montană este singura din Valea Jiului care atrage în fiecare sezon sute de mii de turiști. Ba mai mult, Straja a devenit un punct de atracție și pe perioada de vară. Sunt zeci de tabere organizate în munte, majoritatea dedicate copiilor.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *