Cartel ALFA ameninţă cu proteste

Confederaţia Naţională Sindicală (CNS) „Cartel ALFA” i-a adresat o scrisoare deschisă, miercuri, prim-ministrului Viorica Dăncilă, prin care îi cere să intervină pentru adoptarea, în regim de urgenţă, a regulamentului-cadru pentru stabilirea sporului de condiţii de lucru acordat personalului din sectorul de activitate Cultură şi Mass-Media. Confederaţia ameninţă că în cazul în care Guvernul nu va ţine cont de această solicitare, va declanşa proteste, începând din luna aprilie.

„Considerăm inadmisibil că, la opt luni de la intrarea în vigoare a legii salarizării unitare, angajaţii din acest sector de activitate să nu beneficieze de un drept legal, mai ales în condiţiile în care lipsa interesului autorităţilor competente pentru implementarea unui cadru legislativ real privind protecţia şi securitatea în muncă a dus la creşterea alarmantă a cazurilor de boli grave în rândul personalului de specialitate”, arată scrisoarea semnată de Bogdan Iuliu Hossu, preşedinte CNS „Cartel ALFA”.

„Sporul de condiţii de lucru nu este un moft, este un drept de care Guvernul României ar putea să ţină cont, măcar acum, în Anul Centenarului şi în Anul Patrimoniului Cultural European! Adoptarea Regulamentului este o obligaţie impusă de lege!”, mai arată scrisoarea.

Potrivit „Cartel ALFA”, peste 1.200 de persoane care au semnat petiţia iniţiată de către Sindicatul Complexului Naţional Muzeal „Moldova” Iaşi au fost informaţi că Regulamentul este la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, „într-o perpetuă reluare a circuitului de avizare”.

„Toată această acţiune de tergiversare are ca efect diminuarea veniturilor tuturor angajaţilor din sectorul de activitate Cultură şi Mass-Media cu efecte dramatice mai ales asupra personalului din muzeele publice din România, şi aşa desconsiderat printr-un coeficient de salarizare dezechilibrat faţă de restul familiei ocupaţionale”, arată „Cartel ALFA” în scrisoarea adresată prim-ministrului.

„Cartel ALFA” a anunţat, în încheierea scrisorii, că în cazul în care Guvernul României nu va ţine cont de solicitarea noastră, membrii acestuia au în vedere declanşarea acţiunilor de protest, începând cu luna aprilie, acţiuni care vor continua până la adoptarea Hotărârii de Guvern pentru aprobarea a Regulamentului-cadru pentru stabilirea sporului de condiţii de lucru pentru personalul din sectorul de activitate Cultură şi Mass-Media.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *