CAS Hunedoara – în dialog cu reprezentantul Coaliției „Solidari pentru Sănătate”

În contextul acțiunii de pichetare organizată la nivel național de Coaliția „Solidari pentru Sănătate” în data de 02.11.2017, vă informăm că sediul Casei de Asigurări de Sănătate Hunedoara nu a fost pichetat.

Un reprezentant al Coaliției „Solidari pentru Sănătate” a transmis CAS Hunedoara un memoriu cu privire la această acțiune. Solicitările cuprinse în memoriul depus de reprezentanţii Coaliţiei vor fi analizate de conducerea CAS Hunedoara, urmând să se caute soluţii la aspectele semnalate care pot fi rezolvate la nivel local, iar aspectele care ţin, după caz, de competenţa CNAS sau a altor instituţii locale ori centrale (DSP, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Finanţelor Publice, ANMDM etc.) vor fi comunicate acestora, în vederea soluţionării.

Totodată, conducerea CAS Hunedoara, în spiritul deschiderii şi transparenţei pe care o are instituţia faţă de partenerii din sistemul de sănătate, dar şi faţă de asiguraţi, ale căror interese le reprezintă, a avut o discuţie cu reprezentantul coaliției.

În cursul discuţiei, conducerea CAS a informat reprezentaţii Coaliţiei că o parte din aspectele care au fost semnalate sunt în curs de rezolvare. Astfel, CNAS a făcut deja demersuri pentru majorarea valorii minim garantate a punctului per capita, pentru medicina primară, precum şi a valorii minim garantate a punctului pe serviciu pentru medicina primară şi pentru medicina ambulatorie de specialitate.

În contextul în care în acest moment se lucrează, la nivelul CNAS, la elaborarea proiectelor de acte normative şi de buget pentru anul 2018, vor fi luate în considerare şi celelalte aspecte semnalate, pornindu-se de la premisa că simplificarea şi debirocratizarea activităţii cabinetelor de medicină de familie, precum şi optimizarea funcţionalităţilor sistemelor informatice reprezintă un obiectiv instituţional. Atât la nivel central cât şi local există dorinţa imprimării unei stări de normalitate în sistemul sanitar şi a unei mai bune definiri a rolului şi atribuţiilor furnizorilor de servicii medicale, urmărindu-se creşterea calităţii activităţii acestora, în beneficiul asiguraţilor.

 Biroul de presă al CAS Hunedoara

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.