Căsuțe de lemn prietenoase cu mediul în Parcul Național Retezat

Mai multe căsuțe de lemn prietenoase cu mediul urmează au fost realizate la Valea de Pești.

Județul Hunedoara este recunoscut pentru potențialul turistic enorm, dat atât de patrimoniul istoric, cât și de cel natural.

La doar o aruncătură de băț de una din intrările în Parcul Național Retezat, se află zona Valea de Pești, în jurul lacului cu același nume, ce aparține de orașul Uricani. Turiștii care vor poposi aici, vor avea la dispoziție, de la finalul acestui an, noi spații de cazare, realizate cu ajutorul fondurilor europene.

”Patru căsuțe din lemn calibrat au fost realizate printr-un proiect în valoare de aproape 1,5 milioane de lei (950.000 lei – fonduri nerambursabile), implementat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Proiectul a prevăzut construirea celor patru căsuțe din lemn și dotarea lor cu instalațiile și echipamentele necesare funcționării, precum și amenajarea unei piscine exterioare. Căsuțele se vor alimenta cu energie de la un kit de panouri solare”, arată ADRVEST

Proiectul, al cărui beneficiar este o societate privată, a fost implementat prin axa de finanțare 2, Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.