Catarge de jumătate de milion de lei

Consiliul Județean Hunedoara și-a propus să realizeze trei catarge dedicate centenarului Marii Uniri. Suma prevăzută pentru realizarea investiției este de 533.917,70 lei. În ședința extraordinară a Consiliului Județean s-au aprobat Studiul de fezabilitate (SF) și indicatorii tehnico – economici aferenți,  pentru obiectivul de investiţii „Confecționare și montare 3 catarge suport aniversare 100 ani de la Marea Unire” la Brad, Orăștie și Simeria.

“ România  marchează în acest an o sută de ani de la Marea Unire, act de voință al națiunii în urma căruia toate provinciile  istorice locuite de români  s-au unit în cuprinsul aceluiași stat național, România. În  programul dedicat  acestui  eveniment, Consiliul Județean Hunedoara a decis să marcheze evenimentul prin edificarea unor simboluri care  să amintească  în timp această bonia temporals a istoriei României. Având  în  vedere  comemorarea  centenarului  și manifestările ce-l vor însoți,  se justifică necesitatea  realizării obiectivului de investiții nominalizat anterior. (…) Prin amplasarea drapelulul național în municipiul Brad, Orăștie și Simeria, se creează spațiu  propice  organizării evenimentelor cultural – educative, în prezența simbolului național”, arată oficialii CJH.

Consilierii liberali au solicitat retragerea proiectului de pe ordinea de zi, reclamând faptul că suma alocată pentru realizarea catargelor s-a dublat, însă solicitarea lor nu a fost acceptată. În plus, proiectul a trecut la vot datorită consilierilor PSD.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.