Câți copii și adolescenți s-au infectat cu coronavirus în România

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat că, de la începutul pandemiei, aproximativ 3.200 de copii cu vârsta până la 9 ani s-au infectat cu noul coronavirus, precum şi 5.200 cu vârsta cuprinsă între 10 şi 19 ani. El a subliniat că nu toate infectările pot fi puse în legătură cu activitatea şcolară, întrucât trebuie luate în calcul şi transportul spre şi de la şcoală, dar şi activităţile din restul zilei.

„În ultimele şapte zile, care le putem pune oarecum în legătură cu activitatea şcolară, dar mă repet, activitatea zilnică, doar o parte este activitatea şcolară, avem 158 de copii care sunt infectaţi şi 73 de cadre didactice şi nedidactice. (….) La fel, dacă ne raportăm la cele peste 130.000 de cazuri infectate de la începutul acestei pandemii avem în jur de 3.200 între 0 şi 9 ani şi 5.200 de copii între 10 şi 19 ani”, a precizat, vineri, după întâlnirea de la Ministerul Educaţiei, Nelu Tătaru.

El a insistat pe ideea că, într-o zi, un copil nu se află doar în şcoală, ci trebuie luate în calcul şi transportul spre şi de la unitatea de învăţământ, activităţile în parcuri, în familie.

„În ultima săptămână la nivel naţional mergem pe un număr pe care l-am evaluat şi din anchetele epidemiologice şi pe care îl putem pune în legătură cu şcoala, dar nu neapărat – o zi are transport, activitate şcolară, activitate în parcuri, activitate în familie – sunt 276 de copii între 0 şi 9 ani şi 597 de copii între 10 şi 19 ani, în perioada 21-29 septembrie”, a menţionat Tătaru.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *