Câți copii sunt așteptați în clasa pregătitoare, la nivelul județului Hunedoara

Pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, dar și la sediul fiecărei unități de învățământ a fost afișată lista cu circumscripțiile școlare și planul de școlarizare, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate, la fiecare unitate. La nivelul județului, numărul total al elevilor propuși pentru a fi înscriși în clasa pregătitoare este de 2936. Înscrierile încep pe 11 aprilie și durează până la data de 10 mai 2022. Părinții vor completa cererea-tip, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, în perioada amintită anterior.

Circumscripția școlară reprezintă totalitatea străzilor arondate unității de învățământ respective de către inspectoratul școlar, potrivit metodologiei.

Potrivit metodologiei, numărul de locuri care se acordă, prin cifra de școlarizare, pentru clasa pregătitoare, în învățământul de stat, este cel puțin egal cu numărul copiilor care au împlinit vârsta pentru a începe învățământul primar, asigurând fiecărui copil un loc.

Potrivit legii, o clasă din învățământul primar cuprinde în medie 17 elevi, dar nu mai puțin de 10 și nu mai mult de 22. Părinții ai căror copii împlinesc  în anul curent vârsta de 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligația de a înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *