Câți români vor fi testați pentru a determina gradul de imunizare a populației

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Horaţiu Moldovan, anunţă un plan de testare a imunizării populaţiei la Covid-19. Testarea se va face după depăşirea maximului epidemiei şi se va aplica pe un eşantion de 30.000 de români, estimează Horaţiu Moldovan.

„Vom testa populaţia, să vedem ce procent s-a infectat cu coronavirus, pe vârste, pe regiuni. Există mai multe formule de eşantionare, Intitutul Naţional de Sănătate Publică va decide cum se va face această testare”, a declarat Horaţiu Moldovan duminică seară, la Digi24.

Oricum, testarea va avea loc după faza de maxim a epidemiei, a mai precizat el, adăugând că în etapa în care încă se înregistrează cazuri nu se pot obţine rezultate relevante.

Secretarul de stat a spus că INSP va conduce această testare, iar Ministerul Sănătăţii va pune la dispoziţie infrastructura necesară.

„Probabil vor fi testate 30.000 de persoane, pe eşantioane de vârstă, ca să vedem câţi s-au imunizat la Covid-19”, a estimat Horaţiu Moldovan.

El a adăugat că recent au apărut teste rapide mult mai precise, aprobate de OMS, care vor fi folosite şi în România, pentru a reduce cât mai mult marja de eroare.

România a ajuns acum să facă între 9.000 şi 11.000 de teste pentru Covid-19 pe zi, a spus Horaţiu Moldovan.

„Testăm cât testează Franţa, raportat la populaţie, chiar mai mult. Rezultatele se dau  repede, nu se refuză teste”, a adăugat el.

 

news.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *