Căutările de cazare la hotelurile şi pensiunile din România au crescut cu până la 30%

Căutările de cazare la hotelurile şi pensiunile din România au crescut cu până la 30% în ultima săptămână, după anunţul autorităţilor privind posibila ieşire din starea de urgenţă începând cu data de 15 mai, relaxarea condiţiilor de distanţare socială şi redeschiderea hotelurilor, a anunţat joi platforma de rezervări Travelminit.ro.

„Pe fondul veştilor pozitive din ultimele zile, căutările de cazare la hotelurile şi pensiunile din România au crescut cu până la 30% în ultima săptămână, comparativ cu săptămâna anterioară, anunţă platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro. În egală măsură, şi numărul rezervărilor a crescut cu câteva procente zilele acestea, fiind rezervări făcute pentru a doua jumătate a lunii mai, iar forma de plată preferată au fost tichetele de vacanţă”, arată platforma într-un comunicat.

Preferinţa românilor la acest moment se îndreaptă spre pensiunile de familie, hotelurile de mici dimensiuni sau situate în regiuni izolate, apartamente şi vile de vacanţă.

„După două luni de stagnare şi semne de întrebare cu privire la evoluţia turismului intern, anunţul autorităţilor privind posibila ieşire din starea de urgenţă începând cu data de 15 mai, relaxarea condiţiilor de distanţare socială şi redeschiderea hotelurilor, a avut impact imediat în rezultatele înregistrate de platforma de rezervări Travelminit.ro”, mai arată comunicatul.

În luna februarie, 2020, platforma Travelminit.ro înregistra aproximativ 900 de proprietăţi cu condiţii flexibile de rezervare, care permiteau schimbarea datei călătoriei sau chiar anularea rezervării până la o anumită dată fără a pierde sumele achitate. În mai puţin de o lună echipa Travelminit.ro a triplat acest număr, acum existând peste 3.000 de proprietăţi listate care pot fi rezervate fără risc financiar.

„Încă de la debutul crizei am decis să lucrăm împreună cu toţi hotelierii şi partenerii noştri pentru a oferi românilor cele mai bune condiţii de rezervare de îndată ce măsurile restrictive se vor ridica. Avem peste 3.000 de proprietăţi listate pe platforma noastră care dispun de condiţii de anulare flexibile a rezervărilor, astfel încât oaspeţii să poată amâna sau chiar anula rezervarea fără penalităţi”, a declarat Timea Ambrus, manager de operaţie Travelminit.ro.

Travelminit.ro anunţă că acceptă tichetele şi cardurile de vacanţă, care vor avea un rol foarte important în stimularea turismului intern, fapt care poate fi uşor recunoscut din rezervări, chiar şi în momentul de faţă.

„Primele rezervări înregistrate de Travelminit.ro pentru perioada post-Covid-19 au fost achitate prin tichete de vacanţă”, precizează reprezentanţii companiei.

Travelminit.ro acceptă şi plata prin vouchere de vacanţă. Oferta Travelminit.ro conţine 4.000 de proprietăţi din Romania, printre care hoteluri, pensiuni, apartamente, case de oaspeţi, cabane şi campinguri din toate regiunile ţării. Platforma a înregistrat peste 620.000 de înnoptări în 2019 şi o valoare totală a rezervărilor de 13 milioane de euro.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.