Ce soluție a găsit Primăria Brad pentru eliminarea maidanezilor de pe străzi?

Serviciul Județean pentru Ocrotirea Animalelor fără Stăpân este în impas. Curtea de Conturi a decis că activitatea nu poate fi sprijinită financiar și de Consiliul Județean, iar inspectorii financiari au plasat responsabilitatea în sarcina primăriilor.

La Brad, autoritățile locale fac apel la deținătorii de patrupede.

“În această perioadă Serviciul județean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân este într-un proces de reorganizare. Având în vedere acest aspect activitatea serviciului nu se poate desfășura conform nevoilor comunității. Administrația publică locală a municipiului Brad identifică soluții pentru gestionarea problemelor legate de disfuncționalitatea serviciului județean, până la această dată nefiind probleme majore. Facem apel pe această cale la cetățenii orașului să nu abandoneze în nici un caz câinii pe domeniul public. Un câine abandonat poate deveni periculos și poate genera situații grave pentru cetățeni”, arată Florin Cazacu, primarul municipiului Brad.

Primarul mai atrage atenția asupra faptului că orice animal abandonat pe domeniul public poate periclita siguranța cetățenilor.

“Este necesar ca toți proprietari de câini, atât din zona urbană, dar mai ales cei din zonele rurale, să manifeste responsabilitate și să respecte prevederile legale privind ocrotirea animalelor. Este necesar de știut faptul că serviciul privind gestionarea câinilor fără stăpân este o activitate care presupune costuri mari pentru întreaga comunitate, iar cheltuielile pentru această activitate ar putea fi reduse substanțial în cazul în care cetățenii, proprietari de câini, ar manifesta responsabilitate prin sterilizarea câinilor și mai ales să nu abandoneze puii sau animalele mature pe domeniul public”, mai susține primarul.

Primăriile sunt în impas după decizia Curții de Conturi. Resursele financiare nu le permit susținerea activității asociației care se ocupa de maidanezi.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *