Cea mai periculoasă rută de cale ferată va fi reabilitată

Cea mai periculoasă rută de cale ferată va fi reabilitată. CFR a scos la licitație un contract care prevede reparația capitală a căii ferate cuprinse între Bănița și Merișor. 18 milioane de lei este valoarea contractului prin care ar urma să fie reparat un fir al căii ferate pe o distanță de circa 6 kilometri.

Conform anunțului, contractul prevede ”Reparație capitală linia CF 116 Livezeni – Simeria, interval Bănița – Merișor fir I km 67+620-62+150”. Este vorba despre proiectare și execuție ”pentru asigurarea circulaţiei trenurilor în condiţii de siguranţă”.

Oficialii CFR vor ca prin aceste lucrări capitale să readucă elementele componente ale căii ferate la parametrii inițiali.

18.630.420 lei fără TVA este valoarea contractului care urmează a se executa pe firul I de circulație. Prețul ofertei are o pondere de 85%. Lucrările prevăzute în contract trebuie realizate pe parcursul a doi ani de zile. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 11 noiembrie 2019, ora 15,00. Oferta depusă de firmele participante trebuie să fie valabilă până la 11 martie 2020.

După ce contractul va fi adjudecat, firma câștigătoare va avea la dispoziție 2 ani pentru a realiza lucrările. Zona este cunoscută pentru frecventele accidente feroviare.

 

Colaborator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.