CEC Bank lansează o ofertă de credit ipotecar pentru salariaţii din spitalele care luptă împotriva Covid-19

CEC Bank a anunţat luni că va completa oferta de credite destinată salariaţilor instituţiilor medicale care luptă împotriva CovidD-19 „cu credite pentru locuinţe mai avantajoase decât cele prin Prima Casă”, la o dobândă la lei de 4,19% anual (IRCC+ marjă anuală de doar 1,75pp) şi comision de administrare de 0,15% anual.

„CEC Bank completează oferta de credite destinată salariaţilor instituţiilor medicale care luptă împotriva Covid-19 cu credite pentru locuinţe mai avantajoase decât cele prin Prima Casă: dobândă la lei de 4,19% anual (IRCC+ marjă anuală de doar 1,75pp) şi comision de administrare de 0,15% anual. Oferta se adresează salariaţilor din spitalele care luptă împotriva Covid-19 (spitale de asistenţă pentru cei bolnavi şi spitale suport), conform Ordinului Ministrului Sănătăţii 623/2020 cu modificările ulterioare”, precizează banca într-un comunicat.

Anterior, CEC Bank a lansat o ofertă pentru refinanţarea împrumuturilor de nevoi personale în lei, în condiţii foarte avantajoase: dobândă fixă de 5,5% pe an, cea mai mică de pe piaţă în acest moment, fără alte comisioane, faţă de o dobândă medie la nivelul sistemului bancar de 10,5% pentru creditele de consum din portofoliu.

În cazul ofertei de credite ipotecare destinate salariaţilor din spitale, la un împrumut de 200.000 lei pe 25 de ani, rata lunară ajunge la 1.102 lei.

„Dobânda anuală efectivă (DAE) este de 4,43%, faţă de 5,75% media pieţei la creditele noi pentru locuinţe. Astfel, pe întreaga durata de rambursare a creditului, costurile cu dobânzile şi comisioanele sunt cu peste 50.000 de lei mai mici decât în cazul unui credit în condiţiile medii de pe piaţă”, precizează banca.

Valoarea maximă a creditului poate fi de 2,8 milioane de lei, avansul este de minimum 15%, iar durata de rambursare de până la 35 de ani. Dobânda este în prezent de 4,44% (IRCC + marjă de 2pp) şi se percepe un comision anual de administrare de 0,15%, plătibil lunar.

De asemenea, în cadrul perioadei de rambursare, clienţii pot opta pentru o perioadă de graţie de până la 360 de zile la rambursarea principalului, timp în care vor fi achitate doar dobânzile. La cerere dobânda pentru primele 6 luni va putea fi achitata trimestrial.

Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent peste 2 milioane de clienţi, cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi active de 29,3 miliarde lei, la sfârşitul anului 2018.

Statul român, prin Ministerul Finanţelor Publice, este unicul acţionar al CEC Bank, iar în luna noiembrie din 2019, în urma acordului Comisiei Europene, capitalul băncii a fost majorat cu 940 milioane lei.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.