CEH alege calea insolvenței

Complexul Energetic Hunedoara alege calea insolvenței. Consiliul de Administrație a decis declararea stării de insolvență, după decizia Curții de Apel Alba Iulia care a dat undă verde executării conturilor societății. Astfel, consiliul de administrație s-a întrunit de urgență și a ales varianta insolvenței.

“S-a luat decizia de a depune cerere de deschidere a procedurii insolvenței ca urmare a deciziei Curții de Apel Alba Iulia care a dus la ridicarea suspendării executărilor silite. Această decizie duce la imposibilitatea funcționării societății”, a declarat Stamin Purcaru, președintele Consiliului de Administrație al Complexului Energetic Hunedoara.

Acesta este de părere că reorganizarea societății va fi mult mai facilă odată declarată insolvența.

Președintele Sindicatului Muntele, Darius Cîmpean, susține că decizia Curții de Apel Alba Iulia prin care s-a ridicat suspendarea executărilor silite a pus o presiune asupra companiei energetice.

“Ne aflăm în situația în care există riscul de a fi blocată activitatea. OUG 60, aceea care prevede ștergerea datoriilor, are prevăzut și faptul că separarea activității se va putea aplica și dacă suntem în insolvență. Nu avem altă soluție decât insolvența, pentru a nu bloca activitatea”, a declarat Darius Cîmpean, președintele Sindicatului Muntele.

Complexul Energetic Hunedoara are o pierdere curentă de circa 1 miliard de lei și una reportată de 3,6 miliarde lei, capitaluri negative de circa 3 miliarde lei, datorii la bugetul consolidat al statului de peste 1,8 miliarde lei și amenzi de plătit pentru obligații de achiziție de certificate CO2 neîndeplinite de peste 2,3 miliarde lei. Compania are un preț mediu de producție a electricității de 350 – 370 de lei/MW.

 

Colaborator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *