CEH analizează posibilitatea participării la licitația pentru termoficare

Complexul Energetic Hunedoara ar putea să nu participe la licitația organizată de Primăria municipiului Petroșani pentru concesionarea sistemului de termoficare. Mai există și o altă variantă, și anume ca CEH să participe, însă să fie refuzat de Agenția Națională pentru Achiziții Publice.

În plus, la nivelul Complexului Energetic Hunedoara s-a format o comisie de lucru care să analizeze posibilitatea participării la licitație și ce implică acest lucru. Incertitudinile vin din faptul că societatea energetică are o situație financiară extrem de dificilă.

“Este un grup de lucru format să analizăm situația economică a CEH-ului și situația care implică participarea noastră la termoficare și în ce condiții. Am dispus  și va fi format un grup de lucru care să analizeze situația.  NU știu dacă noi putem să participăm pentru că noi suntem o firmă cu datorii și atunci s-ar putea ca ANAP să ne excludă din start. Conform legilor, nu știu dacă o să fim primiți”,  a declarat Samuel Dioane, directorul general al CEH.

Teoretic, Complexul Energetic Hunedoara este cel care ar trebui să participe la licitație pentru a prelua serviciul de termoficare. Cei de la CEH vin însă cu o soluție. Una veche, despre care s-a discutat ani la rând, însă care nu s-a concretizat.

“Noi încercăm să facem tot ce e posibil să participăm și să fie bine pentru populație, că pentru noi nu e chiar atât de bine. Primăriile ar putea face o nouă firmă de termoficare, pe ADI să acceseze fonduri europene și să modifice rețeaua de termoficare și atunci cu 5000 de abonați și cu rețea modernizată, societatea ar putea ieși pe profit”,  a mai spus sursa citată.

Termoficarea pentru 2409 abonați, concesionată cu 80 de milioane. Primăria municipiului Petroșani a scos la licitație contractul privind ”Concesiunea de servicii privind delegarea gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică în municipiul Petroșani”.

Ofertele pot fi depuse până în data de 4 martie 2019 și se așteaptă ca la licitație să se prezinte Complexul Energetic Hunedoara, cel care poate prelua direct acest serviciu și care la finele anului trecut dădea asigurări că se poate ocupa și de livrarea agentului termic către abonați.

 

Monika BACIU

Un comentariu la „CEH analizează posibilitatea participării la licitația pentru termoficare

  • 28 ianuarie 2019 la 8:53
    Permalink

    Vrem caldura si apa calda in toata Valea Jiului ca stam pe un munte de carbune HUILA carbune superior !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.