CEH: Nu are cine să reactulizeze planurile de închidere

Complexul Energetic Hunedoara achiziționează noi servicii pentru actualizarea planurilor de închidere a minelor Lupeni și Lonea. Societatea a mai încercat și în luna februarie să găsească o societate care să elaboreze aceste documente, însă se pare că nu s-a prezentat nimeni. 129.740,00  RON a alocat societatea energetică pentru  “servicii de proiectare cu titulatura Actualizare Planuri de încetare a activității pentru sucursalele Societăţii Complexul Energetic Hunedoara S.A.: EM Lonea, EM Lupeni”.

Obiectivul achiziției este “conform deciziei Comisiei europene nr. C (2018) 1001 final/16.02.2018 s-au aprobat modificări ale ajutorului de stat pentru închiderea minelor EM Lonea și EM Lupeni. Încetarea activității se face conform instrucțiunilor tehnice elaborate de ANRM și de ministerul de resort respective prin întocmirea planului inițial de încetare a activității”.

Potrivit CEH, “conform art. 39, lit. g din Legea Minelor nr. 85/2003 cu completările și modificările ulterioare Planurile de Încetare a Activității sunt documentele care se actualizează periodic. Prin urmare se urmărește realizarea a 2 documentații de proiectare, respective Actualizare Plan Încetare a Activității pentru EM Lonea și Actualizare Plan de Încetare a Activitiății pentru EM Lupeni”.

Documentele ce urmează a fi reactualizate se vor plăti din ajutorul de stat. Minele Lupeni și Lonea continuă să funcționeze cu producție în baza unor studii efectuate de INSEMEX și GIG din Polonia.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *