Cel de-al şaptelea sezon al serialului ”Game of Thrones” şi ultimul episod al acestuia au înregistrat audienţe-record în SUA

Cel de-al şaptelea sezon al serialului ”Urzeala tronurilor/ Game of Thrones” şi ultimul episod al acestuia au înregistrat audienţe-record în Statele Unite ale Americii, cu o medie de 31 de milioane de spectatori pe episod, respectiv 16,5 milioane de spectatori care au urmărit show-ul în direct sau în reluare la televizor, dar şi prin streaming, informează The Hollywood Reporter.

Audienţa medie de 31 de milioane de spectatori pe episod în cel de-al şaptelea sezon al serialului este cu 34% mai mare decât cea a sezonului precedent, difuzat în 2016.

Cu un total de 16,5 milioane de spectatori, dintre care 12,1 l-au urmărit live, ultimul episod al acestui sezon a depăşit  audienţa înregistrată de cel de-al cincilea episod, în urmă cu două săptămâni, de 10,7 milioane de spectatori ai premierei TV a acestui episod. Acest rezultat îl depăşeşte, de asemenea, pe cel al primului episod din sezon, care a înregistrat 10,1 milioane de spectatori la postul de televiziune HBO.

Finala penultimului sezon al serialului ”Game of Thrones” a depăşit cu 36% audienţa finalei sezonului al şaselea, diuzat anul trecut, care a înregistrat 8,9 milioane de spectatori la postul de televiziune HBO.

Acest sezon a stabilit recorduri de audienţă aproape săptămânal, începând cu revenirea din 16 iulie, care a avut peste 16 milioane de spectatori pe multiple platforme în noaptea premierei. Audienţa pentru postul de televiziune HBO a fost fără precedent, un record de 10,7 milioane de spectatori urmărind serialul live, cu două săptămâni înainte de a fi difuzat episodul final al acestui sezon.

”Game of Thrones” a înregistrat aceste audienţe în ciuda faptului că, între altele, un atac asupra serverelor HBO şi o greşeală a HBO Spania au dus la publicarea unor scenarii şi unor episoade din acest sezon, înainte de lansarea oficială.

Audienţa serialului ”Game of Thrones” a crescut la fiecare sezon.  Serialul se va încheia cu cel de-al optulea sezon, care va avea şase episoade, cu unul mai puţin decât cel de-al şaptelea sezon.

”Urzeala Tronurilor” este un serial de televiziune produs de HBO sub forma unei fantezii medievale, pe baza romanelor scrise de George R. R. Martin în seria ”Cântec de gheaţă şi foc”. Serialul prezintă aventurile dramatice şi intrigile la care participă membrii familiilor Stark, Lannister, Baratheon şi Targaryen, care vor să cucerească Tronul de Fier din regatul Westeros.

Cel de-al şaselea sezon al serialului ”Urzeala tronurilor”, difuzat în primăvara anului 2016, a fost primul din această producţie a postului HBO care a depăşit evenimentele relatate în seria ”Cântec de gheaţă şi foc”.

Serialul a devenit un veritabil fenomen social, fiind extrem de apreciat de telespectatori pentru interpretările actorilor, complexitatea personajelor, evoluţia firului narativ şi decorurile spectaculoase. ”Urzeala tronurilor” a câştigat şi numeroase trofee importante, inclusiv premii Emmy.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *