Centenarul Unirii sărbătorit de pe cel mai înalt vârf din Uganda

Vineri, 23 noiembrie, Dan și Alexandra Marcu vor pleca în expediție spre vârful Margherita Peak, cel mai înalt vârf din Uganda și al treilea vârf ca înațime al continentului african.

“Prima expeditie de anul acesta a fost în Turcia, pe vârful Ararat, iar acum ne dorim să sărbătorim centenarul pe cel mai înalt vârf din Uganda. Suntem sprijiniți și anul acesta de Consiliul Județean, care ne oferă întreaga susținere pentru a ajunge pe vârf” spune dl. Dan Marcu.

Munții Rwenzori sau Munții Lunii-cum au fost menționați de geograful Ptolemeu, precizând că sunt veșnic acoperiți de zăpadă, se află în Africa ecuatorială, între Uganda și Republica Democratică Congo. Deși se află la numai 48 km de Ecuator, cele mai înalte vârfuri ale lanțului montan sunt în permanență acoperite de zăpadă. Aceștia se află într-o zona umedă și sunt adesea învăluiți de nori.

“Eu de abia aștept! Va fi cu siguranță o expediție interesantă și provocatoare! Va trebui să mergem prin junglă, mlaștină și ghețar, pentru a ajunge pe vârf. Am un rucsac plin de echipamente: haine de munte, ham, coardă, colțari, piolet, bocanci, sac de dormit și chiar și cizme de cauciuc-pentru zonele mlăștinoase.” spune Alexandra Marcu, vicepreședinte al clubului Evoluții și ambasador al turismului românesc.

Expediția va dura 9 zile, iar cei doi deveni își doresc să ajungă pe vârf chiar de 1 decembrie-ziua națională a României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.